Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 dintre cele mai nutritive alimente din lume

Tags: alimente nutritive, sanatate, alimente sanatoase, alimentatie sanatoasa, spirulina, seminte de canepa

Stim deja ce alimente ar trebui sa evitam, insa stim cu adevarat care sunt cele mai bune alimente pentru organism? Expertii sunt de acord ca exista o serie de alimente ce ar trebui integrate in dieta pentru mentinerea unui stil de viata sanatos.
1. Spirulina
Spirulina este o microalga albastra-verzuie, extrem de bogata in substanta nutritive, ce a fost descoperita in lacurile naturale din America de Sud. Aceasta este de asemenea bogata in proteine, minerale si vitamine si contine mai multi antioxidanti decat orice alt aliment de pe planeta. Poate fi adaugata in bauturi.
 
2. Ciocolata
Chiar daca nu va vine sa credeti, ciocolata este extrem de nutritiva. Nu va ganditi insa la batoanele de ciocolata cu alune si caramel – ciocolata neagra este sanatoasa. Ciocolata neagra cu peste 70% masa de cacao este bogata in antioxidanti, fiind astfel benefica pentru inima, piele si creier.
 
3. Brocoli
Daca vrei sa fii sanatos, ar trebui sa mananci brocoli. Chiar daca unora nu le place gustul de brocoli, aceasta leguma bogata in substante nutritive ajuta digestia si reduce riscul de cancer.
 
4. Spanacul
Popeye stia el ceva. Spanacul proaspat sau congelat este o sursa excelenta de antioxidanti, proteine si fibre, care sunt absolut necesare organismului. Nu uitati sa includeti spanacul in alimentatie.
 
5. Fructele de padure
Fructele de padure contin mai putin zahar decat alte fructe, fiind totodata bogate in vitamine si minerale esentiale, precum si in antioxidantii care lupta eficient impotriva radicalilor liberi. Murele si zmeura sunt sarace in calorii, dar bogate in fibre, antioxidanti, vitamina C si fitochimicale.
 
6. Semintele de canepa
Semintele de canepa contin tot ce aveti nevoie pentru o alimentatie sanatoasa: proteine, fibre, acizi grasi esentiali, antioxidanti, aminoacizi, vitamine si minerale. Se digera usor si pot fi adaugate in mancare si in bauturi, fiind chiar bune la gust.
 
7. Varza creata
Varza creata este unul dintre cele mai nutritive alimente, fiind bogata in minerale, vitamine, fibre, aminoacizi, precum si in antioxidanti care reduc inflamatiile si previn cancerul. Este un aliment usor de preparat si absolut delicios.
 
8. Chia
Chia, sau Salvia hispanica, este o planta putin cunoscuta, care era utilizata de azteci ca aliment de baza. Este un aliment bogat in acizi grasi omega, proteine si fibre. Chia contine atat de multi antioxidanti incat semintele nu se deterioreaza si pot fi depozitate pentru perioade lungi de timp, fara a rancezi.

Sursa: Organic Authority
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016