Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viitorul arata bine: Castigurile din publicitatea prin social media se vor dubla

Tags: social media, publicitate social media, castiguri publicitate, facebook

Cei care n-au crezut in puterea social media de a genera venituri consistente au acum motive sa puna la indoiala propria judecata. Social media face bani. Si tot va mai face.
In doi ani de zile, veniturile din publicitatea pe retelele de socializare se vor dubla, dupa cum arata datele unui studiu realizat de eMarketer.
Analistii preconizeaza ca sub linia de bilant de la sfarsitul acestui an social media va trece venituri din reclame in valoare de 5,54 miliarde de dolari. O buna parte din aceasta suma, respectiv 2,74 miliarde dolari, provine de pe piata americana. Estimarile mai arata ca incasarile din afara SUA vor creste treptat, ajungand in 2013 sa reprezinte 51,9% din total.
Viitorul se arata inca si mai promitator in privinta castigurilor din publicitatea prin social media. In 2013, acestea vor ajunge la suma de 10 miliarde de dolari.
Desigur, cea mai consistenta parte ii revine celei mai mari retele de socializare din lume, adica Facebook, urmat apoi de Twitter. Totusi, nici LinkedIn nu este chiar de neglijat din acest punct de vedere. Potrivit eMarketer, aceasta retea de socializare va castiga anul acesta 140,8 milioane de dolari.  
Daca anul acesta, din valoarea cheltuita la nivel global pe publicitatea online, cam 6,9% se duc catre zona social media, in 2013 procentul va creste pana la 9,4%. Asadar, retelele de socializare vor deveni un mediu tot mai atractiv pentru publicitari.   
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016