Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ia-ti orasul inapoi

Tags: ia-ti orasul inapoi, romandria, educatie urbana, copii, oras

In ultimele zile Romania incearca sa fie mandra de ceea ce este. Este imposibil sa nu fi auzit pana acum de campaniile "De ce iubim Romania" sau de "Romandria". Sunt convinsa ca vor aparea mai multe. Ceea ce este un semn bun: nu e nimic rau in a folosi sentimentele pentru a intari identitatea unei natiuni. Poate vor urma si dedicarea, seriozitatea si munca propriu-zisa.
Si totusi, exista si o altfel de Romanie. Nu suntem numai tara lui Dorel, ci si a unor entuziasti care-si tocesc energiile incercand ceva nou. In cautarea unor astfel de initiative am dat peste Asociatia Komunitas a carei misiune este sa piloteze un concept inovator: cel al educatiei urbane destinate elevilor de liceu si de scoala generala. O metoda caracterizata prin combinarea unor elemente din mai multe discipline: urbanism, antropologie urbana, arhitectura, participare publica, educatie vizuala etc.
 
Principiul urmarit este unul simplu: Vizezi la un oras mai bun, in care tinerii sa comunice si sa se apropie unii de altii? Fiecare din noi are un talent cu care ar putea contribui la implinirea acestui vis! Cum? Chiar titlul acestui articol ne arata calea: evenimente de educatie urbana, de familiarizare a tinerilor cu notiuni de baza legate de urbanism, dar si cu problemele utilizarii spatiului public, arta urbana, activismul civic si responsabilitatea.

Urmatorul pas il reprezinta scrierea unui manual de educatie urbana, la care Komunitas lucreaza deja, in colaborare cu "Asociatia pentru tranzitie urbana", urmat de incercarea de a introduce educatia urbana ca materie optionala in scoli si licee. 
 
Miruna Tirca, coordonator, spune ca proiectul "Ia-ti orasul inapoi" urmareste "sa-i responsabilizeze pe tineri vizavi de ceea ce inseamna oras si sa-i determine sa fie mai activi, mai prezenti in viata publica". Adica sa inteleaga mai bine ce inseamna spatiul urban si viata intr-un oras mare si sa dispuna de cunostintele si tehnicile necesare pentru a se implica in deciziile urbanistice, care ii afecteaza si pe ei.
 
Cei de la Komunitas spera ca, intr-o zi, copiii vor fi luati in seama de planificatorii urbani si de cei care decid viitorul orasului si vor fi cooptati in atelierele de urbanism participativ dintre autoritati, ONG-uri si locuitorii orasului.
 
Mai multe detalii gasiti pe blogul proiectului: educatieurbana.wordpress.com.



 
Autor: Marketingportal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016