Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interviurile MarketingPortal.ro – Madalina Uceanu:Anul 2012 va fi un an cu buget redus pe piata de Executive Research

Tags: marketingportal, brasov business days, madalina uceanu, domeniul executive search

Madalina Uceanu, Career Coach & Senior HR Advisor, Career Advisor, este unul dintre vorbitorii din cadrul evenimentului Business Days, care are loc la Brasov in data de 28-29 septembrie 2011.
Madalina Uceanu este reprezentantul Career Advisor, companie care ofera servicii de management al carierei si consultanta in resurse umane. Career Advisor este initiatorul proiectului online www.portalhr.ro, care se doreste a fi principala resursa online pentru informatii de calitate si atent selectate referitoare la aria resurselor umane.
 
Redactor MK Portal: Ce noutati se intrevad in domeniul Executive Search in Romania anului 2012? 
 
Madalina Uceanu: Destul de greu de anticipat, avand in vedere lipsa de stabilitate economica, cred ca numitorul comun al tuturor acestor ani este doar capacitatea de adaptare la un mediu in schimbare. Pentru piata de Executive Search cred ca asta se va traduce in continuare printr-un nivel al cererilor care va depinde in foarte mare masura de nevoile de a acoperi posturi care raman disponibile in urma plecarilor, nu neaparat generarea de posturi noi sau dezvoltarea masiva a unor linii de business noi. Cred ca va ramane un an la "buget redus". 
 
Redactor MK Portal: Au inceput romanii sa investeasca semnificativ in dezvoltarea personala? 

Madalina Uceanu:
Din pacate accentul cade in continuare pe INCEPUT. Cred ca este o tendinta inca in faza incipienta, nu este un fenomen de masa. Apetitul pentru acest subiect cred ca este in crestere, obisnuinta de a investi in acest domeniu trebuie inca formata. Diferenta cred ca o fac serviciile de Coaching, cred ca aceasta zona este intr-o dezvoltare accelerata in Romania si ma bucura sa pot confirma faptul ca sunt suficiente persoane in posturi de management de top care fac aceasta investitie direct, in afara demersurilor organizatiilor din care fac parte. Cred ca un argument in acest sens este si nevoia perceputa diferit si intelegerea beneficiilor aduse de o asemenea investitie asupra rezultatelor si echilibrului personal, atat de necesar cu cat rolul este mai complex. 
 
Redactor MK Portal: Ce inseamna sa fii bogat si de unde sa incepi? 
 
Madalina Uceanu: Definitia bogatiei este una personala, si despre asta vom vorbi si la Brasov. Cred ca inceputul trebuie sa fie din cu totul alt loc decat din acela in care spune toata lumea ca ar trebui sa incepi. M-as gandi mai degraba la implinire decat la bogatie, cea din urma este mult mai strict legata de componenta financiara, a carei prezenta nu asigura intotdeauna nivelul de satisfactie asteptat sau anticipat. Daca este sa ne gandim chiar la factorii motivatori, prezenta componentei financiare ne asigura nevoile sociale, este un factor de igiena, insa nu ne da motivatia de a ne atinge potentialul real si de a ne indeplini misiunea personala. 

 
Autor: Marketingportal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016