Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 lucruri care iti tin angajatii loiali

Tags: management, sfaturi de management, angajat loial, bani, de ce pleaca angajatii

Uita de intrebarile ezoterice la interviul de angare. Sari peste etapa bonusurilor nemaiauzite si a conditiilor de lucru demne de familia regala. Lasa la o parte eforturile de construire a unui brand senzational. Cand vine vorba de angajarea si, mai ales, de pastrarea angajatilor loiali, nici macar un salariu peste nivelul pietei nu garanteaza succesul.
Intr-un studiu recent privind companiile cu fluctuatie foarte mare a angajatilor, s-a descoperit ca pana si Amazon si Google ocupa locuri fruntase intr-un astfeld e top (al doilea si, respectiv, al patrulea). Deci banii nu cumpara fericirea.
 
Daca pana si aceste companii mari, care sunt extrem de generoase cu angajatii lor, nu pot sa-si faca oamenii loiali, ce sanse mai are o companie mica sau media, cu putine resurse?
 
Adevarul este ca are sanse foarte mari. Iata cateva modalitati care sa te ajute sa-ti mentii angajatii loiali, indiferent de marimea afacerii, atat timp cat ii platesti la nivelul pietii.
 
1. O buna comunicare. Tu ai sta intr-o relatie cu o persoana care rareori vorbeste cu tine si care, atunci cand o face, te trateaza ca pe un infractor? Probabil ca nu. Nici angajatii tai nu vor face asta. Comunica simplu si, daca este posibil, cu eleganta si umilinta.
 
2. Consecventa. Uneori, angajatii buni pleaca din motive bine definite, explicabile, dar adesea au motive care pot fi greu de exprimat. Cand sunt presati, vor spune ca nu a existat niciun incident specific care sa-i fi deranjat. Aproape intotdeauna in inima acestei separari este ceva mundan, gen sentimentul ca nu sunt respectati generat de modul lipsit de consecventa in care au fost tratati.
 
3. Un manager decent, non-toxic. Nu este nevoie de un doctorat in fizica atomica sa-ti dai seama ca motivul numarul unu pentru care pleaca angajatii este seful toxic. Nu-ti face varul sef. Nu-l pune pe George in pozitie de manager, doar pentru ca tie iti place de el si saracul nu se descurca prea bine acolo unde este acum.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016