Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 lucruri pe care le gresesti (si de ce nu-ti spune nimeni nimic)

Tags: management, sfaturi de management, lider, greseli de lider, aroganta

Bineinteles, esti un lider senzational si ceri mereu feedback. Dar exista trei greseli pe care le faci si nimeni nu are curajul sa-ti atraga atentia.
Avand in vedere evaluari exhaustive din zilele noastre, feedback-ului de toate tipurile si executive coaching-ului, ai crede ca nu mai esti deloc expus greselii. Complet neadevarat.

Din cauza unei combinatii de tabu, sensibilitate si frica, exista multe lucruri pe care un lider nu le nimereste si care rareori i se reproseaza, indiferent cat de deschisa, onesta si transparenta ar fi cultura companiei pe care acesta o conduce:

Familia.

Fie ca este vorba de varul tau pe care l-ai pus director editorial, dar nu stie sa faca acordul intre subiect si predicat, fie de matusa ta care se ocupa de salarii, dar uita, in fiecare luna, de cam 10 angajati, pun pariu ca nimeni nu ti-a zis direct cat de neavenite sunt contributiile rudelor tale la afacere.

Bineinteles, asta nu ti se aplica tie, pentru ca tu iti cunosti familia si stii ca toti fac o treaba minunata. Si tocmai de aia nu indrazneste nimeni sa-ti spuna nimic.

Aroganta.

Exista o trasatura de caracter pe care evaluarile par a nu le cuprinde cand vine vorba de un lider: aroganta.

Verii sai buni, agresivitatea si dorinta nesabuita, isi fac si ei adesea simtita prezenta. 

Agresivitatea si determinarea sunt adesea interpretate pozitiv ca factori care au dus la succes. Dar aroganta este cu totul negativa, de aceea putini au curajuls a ti-o spuna in fata.

Daca esti ingrijorat ca ar putea fi vorba despre tine, intreaba cativa oameni daca esti arogant. Nu trebuie sa-ti arspunda propriu-zis, fata lor va spune totul.

Insisti sa stai prea mult la intalniri.

Trebuie sa intelegi ca, de la un anumit punct incolo, echipa ta ar prefera sa pleci si sa-i lasi in pace. Sau ramai dedicat unui proiect mult dupa acesta si-a pierdut orice speranta de a avea succes. Sau, pentru ca ai fost om de vanzari, inca participi la toate intalnirile de vanzari.

Nu fi un astfel de lider. Uita-te daca privirea angajatilor tai devine sticloasa. Daca ajung sa se uite prin tine, inseamna ca prezenta ta nu mai contribuie la nimic propriu-zis.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016