Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum iti poti gasi succesorul pentru afacerea ta

Tags: succesorul afacerii, interval de timp, persoana potrivita, lucruri nepotrivite

In momentul in care te afli pe culmile succesului datorita companiei pe care o detii, este putin probabil sa te gandesti la cel care va prelua fraiele atunci cand tu nu vei mai fi la carma afacerii, insa trebuie sa fii constient ca va veni un moment in care va trebui sa hotarasti si acest lucru. Oare tu stii cine este indeajuns de bun pentru a putea continua afacerea pe care tu ai reusit sa o pui pe picioare?
Lucruri neprevazute se intampla oricui, asa ca si tie ti se pot intampla. Te poti imbolnavi sau poti avea anumite probleme in familie care sa nu iti poata permite sa te mai ocupi de afacerea ta asa cum ai facut-o pana in momentul respectiv.  

Iata patru pasi in urma carora vei putea decide cui sa ii incredintezi afacerea ta in momentul in care te vei retrage:

1. Stabileste un interval de timp

Iesirea ta la pensie poate avea loc si peste cinci ani, dar si peste 25, nu este un lucru cert, insa trebuie sa ai o idee despre aceasta perioada. Chiar daca raspunsul ar fi "niciodata" trebuie sa iti formezi o parere, deoarece trebuie sa gasesti acea persoana de incredere care sa poata sa conduca afacerea in locul tau, atunci cand tu nu te vei mai putea ocupa de ea.

2. Concentreaza-te pe calitati, nu pe relatii

Nu lasa nepotismul sau relatiile de prietenie sa te influenteze atunci cand iti cauti succesorul afacerii. Incearca sa cauti o persoana cu experienta necesara si cu un CV interesant. Mai mult decat atat, trebuie sa te poti identifica cu aceasta persoana, deoarece numai o persoana care iti seamana poate conduce si dezvolta afacerea pe care tu ai reusit sa o pui pe picioare. De asemenea, trebuie sa faci o lista cu calitatile pe care iti doresti sa le aiba viitorul lider al companiei tale si incearca sa gasesti persoane care sa se potriveasca cerintelor tale.

3. Gaseste persoana potrivita

In momentul in care stii cum trebuie sa fie si ce calitati trebuie sa aiba urmasul tau, este timpul sa incepi cautarea. Este posibil sa gasesti multe dintre persoanele care te-au ajutat la inceput sa pui bazele afacerii pe care o ai in prezent, insa in momentul de fata, din pacate, acestea nu se mai potrivesc cu "imaginea" pe care o cauti tu. Incearca sa gasesti pe cineva din afara companiei, deoarece daca alegi pe cineva care iti este deja angajat iti va fi din ce in ce mai greu sa fii obiectiv.

4. Accepta provocarea

Daca ai identificat deja persoana careia vrei sa ii cedezi locul in viitor, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa incerci sa il testezi pentru a vedea daca poate face fata unui post ca cel pe care tu il detii in momentul de fata. Lanseaza-i provocari pentru a reusi sa ii dezvolti anumite abilitati pentru a putea conduce cat mai bine compania pentru care va fi responsabil la un moment dat. Daca ai identificat mai multe persoane care ar putea ocupa aceasta pozitie, incearca sa le testezi astfel incat dupa o anumita perioada sa alegi candidatul cel mai potrivit.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016