Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se ascunde in spatele planului de marketing?

Tags: management si marketing, plan de marketing, strategie de marketing, buget

Fara sa stim care sunt rotitele care pun in miscare un plan de marketing si care il fac sa functioneze in mod eficient, nu vom sti sa construim unul si sa intelegem de ce rezultatele noastre depind de mai multe elemente pe care va trebui sa le includem in plan.

In plus, va trebui sa luam aminte la beneficiile pe care le aduce un plan de marketing, chiar daca multi antreprenori se bazeaza de multe ori pe instinct cand iau unele decizii de afaceri. Chiar daca aceasta modalitate este una eficienta, iar experienta si flerul isi spun cuvantul in astfel de situatii, planul de marketing nu ar trebui sa fie neglijat.

O strategie de marketing ne ajuta sa definim mult mai exact obiectivele afacerii si sa desfasuram astfel activitati conexe care sa ne ajute sa le indeplinim.

Iata ce etape va trebui sa parcurgem:

- descriem propunerea unica de vanzare a companiei

- definim publicul-tinta

- scriem beneficiile pe care le ofera produsele sau serviciile companiei noastre

- descriem in ce mod vom pozitiona pe piata aceste produse

- definim metodele de marketing si decidem daca vom face publicite, daca ne vom folosi de marketingul online, cel direct sau de relatiile publice.

Propunerea de vanzare ne diferentiaza de ceilalti competitori si nu ar trebui sa dezvoltam un plan de marketing fara sa avem in minte aceasta sintagma. De asemenea, e important sa avem stabilit un buget de marketing pe care sa il privim ca pe o investitie.

La cel putin un trimestru, trebuie sa ne revizuim planul de marketing si sa analizam in ce masura ne-am indeplinit obiectivele pana la acel punct.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016