Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ne asociem sau nu?

Tags: dezvoltare personala, asociere, afacere, parteneriat, parteneri de afaceri

"Fuga-i sanatoasa", asa suna o expresie pur romaneasca. Daca fugi de un incendiu, da. Daca fugi de o asociere cu un partener de afaceri, s-ar putea sa alergi direct catre foc.

Am ramas, si nu stiu sigur daca ne-a lasat-o comunismul mostenire, cu o teama de asociere care poate fi astazi explicata (nu si justificata) prin doua motive: credem ca trebuie sa functionam dupa principiul "fiecare pentru el" si, in al doilea rand, preferam sa ne rugam sa moara capra vecinului decat sa incercam sa avem grija de aceeasi ograda.

In plus, cum tocmai azi am citit intr-un interviu al Anei Blandiana, nu suntem solidari, de parca o ursitoare ne-a blestemat sa le avem pe toate, inclusiv puterea de a face nenumarate lucruri, dar sa nu stim sa fim uniti.

Si fugim de asociere ca de raie, ca si cum cel din fata noastra n-ar putea avea acelasi tel si ar dori sa ne fure succesul si-atat. Ceea ce nu stim insa e ca e mult mai usor sa dezvolti o afacere impreuna cu alti oameni, ca e mult mai bine sa ai cui sa ceri o a doua parere, ca e intotdeauna minunat sa ai pe cineva alaturi care sa iti inteleaga si chiar sa aiba aceleasi griji, ganduri, opinii legate de un vis pe care incercati sa-l construiti impreuna.

Sarcinile si responsabilitatile se impart, pasii se fac in doi. Drumul pe care incerci sa-l construiesti prin pasi mici poate fi construit mai repede daca in aceasta calatorie ti se alatura si alti oameni.

Cum ii alegi? Cred ca aici instinctul isi joaca cel mai bine rolul si ne poate "sfatui" de multe ori cu privire la cei pe care ar trebui sa-i luam cu noi pe acest drum. Chiar daca dezamagirile nu pot fi intotdeauna evitate, experienta ne poate invata ce ar trebui sa cautam la un om alaturi de care am vrea sa construim un business.

Chiar si pe oamenii nepotriviti ii cunoastem la momentul potrivit, semn ca intotdeauna avem ceva de invatat pentru a ajunge si mai aproape de ceea ce ne dorim sa implinim.

Teama de asociere e justificata doar din punct de vedere istoric. In prezent nu se bazeaza insa pe argumente actuale. Sa privim numai la ultimele evenimente, dovezi ca situatia s-a schimbat. Si sa ne asociem ca sa schimbam lucrurile mai rapid si in mai bine.

Ati avut astfel de experiente? Vi se pare ca e mai usor sa conduceti o afacere de unul singur sau e mai bine sa existe si un partener de afaceri? Conteaza ca suntem in Romania sau nu?

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016