Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care nu trebuie sa le spui niciodata sefului tau

Tags: dezvoltare personala, relatia cu seful, relatia cu angajatii, relatii sociale

Atunci cand sunt la serviciu, oamenilor le trec o gramada de lucruri prin cap si de multe ori sunt tentati sa le impartaseasca si celor din jur.
Linistea poate fi un semn bun, mai ales in cazul angajatilor care nu pot tine prea multe doar pentru ei sau pe care ii ia uneori gura pe dinainte si spun lucruri pe care le regreta ulterior. Acesti oameni trebuie sa inteleaga ca trebuie sa isi impuna anumite limite si bariere in comunicare, mai ales atunci cand se adreseaza sefilor lor.
 
Iata cinci lucruri pe care nu trebuie sa le spui niciodata sefului tau:
 
1. Te rog, nu imi povesti detalii ale vietii tale personale

Socializarea cu superiorul tau despre activitati care nu au legatura cu munca pe care o prestezi poate fi o metoda buna de a fructifica relatia pe care o aveti, insa ai grija sa nu ii destainui tu primul detalii din viata ta intima. Daca el preia initiativa si iti povesteste lucruri personale, este indicat sa il asculti, fara sa intervii si sa il intrerupi. E un semn bun daca are incredere in tine si iti spune acele lucruri!
 
2. Nu e treaba ta ce fac in viata mea personala
 
Ai un superior care te intreaba din cand in cand de sanatate, despre cum obisnuiesti sa iti petreci timpul liber si despre hobby-urile tale? Nu te grabi si nu o lua personal. Nu e nimic rau daca un angajator isi doreste sa cunoasca mai multe detalii despre salariatii sai.
 
3. Nu pot acum, sunt ocupat
 
Ok. Totul pana aici. Seful tau, adica persoana care te plateste, iti cere sa faci un lucru care presupune incetare activitatii tale curente. Asta inseamna ca...trebuie sa il faci! Vei avea timp sa iti termini apoi treaba, iar daca nu, nu trebuie sa iti faci griji, pana la urma el ti-a dat o alta sarcina.
 
4. Vreau sa ma ocup de sarcini mai important
 
Inteleg ca esti o persoana motivata si dornica de munca si de afirmare, insa nu subestima capacitatea de gestionare a sefului tau. El stie cel mai bine ce este prioritar pentru afacerea sa, iar tu nu ai dreptul sa i te impotrivesti.
 
5. As vrea sa lucrez aici toata viata
 
Indiferent cat esti de incantat de noul tau loc de munca, nu incerca sa intri in pielea sefului tau prin astfel de tertipuri. Nu vei face decat sa ii strici prima impresie pe care si-a format-o despre tine!
 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016