Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 factori neasteptati care iti pot aduce succesul

Tags: determinarea succesului, dezvoltarea profesionala, asigurarea carierei

Cu siguranta, oricine stie ca absolvirea unei universitati de top asigura o cariera si o dezvoltare personala eficienta, insa nu este suficient pentru a obtine succesul. Abilitatile unei persoane se formeaza si datorita experientei de viata, dar si caracterului fiecarei persoane.
De la luna in care esti nascuta, pana la alimentatia favorita si petrecerea timpului liber, orice aspect iti poate influenta viata si iti poate aduce succesul la care ai visat intotdeauna.
 
Iata cinci dintre cei mai surprinzatori factori care iti pot aduce succesul: 
 
1. Luna in care esti nascut este foarte importanta in determinarea succesului
 
Mai multe cercetari stiinfice arata ca exista numerosi factori care iti pot afecta viata in functie de perioada in care te-ai nascut printre care: luna in care s-au nascut cei mai multi bebelusi, luna in care s-au nascut cei mai baieti, etc. Cel mai important principiu al acestor cercetari se refera in mod special la copiii nascuti in perioada in care au loc cele mai mari schimbari in educatie, acestia fiind cei mai dezavantajati, fiind cobaii sistemului.
 
Un specialist in domeniu a explicat ca majoritatea directorilor generali nascuti in lunile iunie si iulie au cea mai mica rata de succes. Explicatia este ca cei nascuti in lunile iunie si iulie sunt de obicei elevii cu cea mai mica varsta din scoala, ceea ce le confera un dezavantaj intelectual. De exemplu, Bill Gates, presedintele Microsoft, este nascut in luna octombrie. 
 
2. Ordinea nasterii fratilor poate influenta personalitatea si dezvoltarea profesionala
 
Cercetarile oamenilor de stiinta arata ca primii nascuti sunt cei mai ambitiosi si mai competitivi dintre frati. Acestia au tendinta innascuta de a excela in tot ceea ce intreprind, au de obicei posturi de conducere si salarii mari.
 
Al doilea frate este considerat de obicei un puternic jucator de echipa si un bun negociator, predispus sa lucreze pe un post care sa ii ofere un salariu minim pe economie.
 
Cei mai tineri dintre frati sunt de obicei si cei mai creativi si mai amuzanti din intreaga familie, motiv pentru care se angajeaza in general in agentii de publicitate sau companii care le ofera posturi in care isi pot dezvolta creativitatea. Acestia castiga in general salarii medii. 
 
3. Educatia de stat sau scolile private
 
Persoanele care au absolvit scoli particulare obisnuiesc sa se descurce foarte usor in viata, datorita mediilor sanatoase si a familiilor din care provin, care le ofera mai multe avantaje, chiar si financiare. Scolile de stat sunt recomandate insa celor care isi doresc sa faca performanta, care isi doresc sa invete matematica sau limba romana la un nivel inalt, fiind instruiti de profesori care sunt informati de cele mai noi metode de predare, arata un studiu realizat de profesorii Christopher si Sarah Lubienski, de la Universitatea din Illinois.  
 
4. Notele obtinute la matematica in liceu iti pot prezice salariul
 
Daca ai de gand sa tragi chiulul la orele de matematica din liceu, iti vom da un motiv intemeiat sa nu faci asta, iar daca ai facut-o deja, s-ar putea sa regreti. Asta deoarece cunostintele avansate de algebra si geometria sunt corelate cu functiile inalte si cu salariile mari.
 
5. Copiii care practica sport obtin succes academic
 
Exercitiile fizice regulate si participarea la diferite sporturi in echipa sunt direct proportionale cu performantele academice. Cercetarile arata ca studentii care au facut sport constant obtin note mai mari la examene, fata de colegii lor care au tras chiulul chiar si la orele de sport din liceu. 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016