Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei ca angajatii sa munceasca din greu? Iata ce functioneaza

Tags: management, motivarea angajatilor, bani, locul de munca

Nu este morcovul, nici batul care tine morcovul. O noua cercetare a Glassdoor dezvaluie faptul ca 80% dintre angajati spun ca sunt mai motivati la munca daca seful le spune ca le apreciaza munca, fata de 40% care sunt inspirati cand seful le impune actvitati sau se tem ca-si vor pierde job-ul.
Daca demonstrezi o atitudine plina de recunostinta previne fluctuatia la locul de munca. Mai mult de jumatate dintre respondenti au declarat ca stau mai mult intr-o companie daca se simt apreciati de sefi.
 
Desi banii sunt tipul de recunoastere pe care angajatii il prefera in cea mai amre masura, angajatorii isi pot mentine subalternii fericiti printr-o serie de metode mai putin costisitoare. Studiul a descoperit ca 46% dintre angajati s-ar simti mia apreciati daca seful le-ar oferi un dar neasteptat, cum ar fi o invitatie la pranz, la cina sau chiar si un biletel de multumire, in timp ce 24% au spus ca s-ar bucura de participarea la un eveniment de socializare organizat de companie, cum ar fi un training sau numai o happy hour.
 
Exista o varietate de moduri sa-i arati unui angajat ca-l apreciezi, pentru a-l mentine implicat si dedicat. Chiar si forme ieftine de aratare a apreceirii, cum ar fi cadouri sau program de lucru flexibil ii spune unui angajat ca il apreciezi.
 
Iata alte exemple:
 
- implicare in procesul de luare a deciziilor
 
- oportunitati de promovare
 
- recunoastere publica in timpul unei sedinte sau intr-un newsletter al companiei.

Cand oamenii primesc laude sincere pentru activitatea lor, nu numai ca se simt apreciati in forul lor, dar capata si un anume statut in familie si prieteni. Drept urmare, toate acestea le sporesc consideratia pentru tine, ca lider.
 
Studiul a inclus 2.044 de adulti peste 18 ani, dintre care 891 sunt angajati full time sau part time.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016