Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un spatiu de birouri cu un element neobisnuit in centru

Tags: design, birou, scara lemn, birou arhitectura, birouri

Biroul pe care vi-l propun astazi are ca element central o scara de lemn de-a dreptul impresionanta. Poate ca nu dimensiunile acesteia sunt cele care ne fac sa cadem in admiratie, ci liniile atat de fine, unghiurile rotunjite si liniile care par sa alunece in spatiul nu foarte generos.


As indrazni sa spun ca poate tocmai aceasta fluiditate a scarii o face sa para ca se potriveste atat de bine in interiorul constructiei care, repet, nu este neaparat mare. Iar a plasa in centru un element atat de indraznet inseamna sa iti asumi niste riscuri.

Nu a fost cazul aici a unor riscuri fara castig fiindca scara de lemn defineste spatiul mai bine decat ar fi putut sa o faca alte elemente.


                                                        ignant.de

Biroul de arhitectura  Studioninedots e cel care a renovat acest spatiu de birouri din orasul danez Hoofddorp. Cladirea din 1970 a fost renovata in intregime de acestia.

Arhitectii au inceput prin a indeparta o scara care exista deja si prin a mari spatiul din jur pentru a crea astfel un vid care sa faca legatura intre parter si etajele superioare ale cladirii.
 
                                                                               ignant.de

Scara este astfel punctul central si a fost creata din lemn, avand insa in structura de baza un schelet de otel. S-au creat astfel mai multe puncte de acces catre parter si catre fiecare etaj in parte.


                                                                             ignant.de

Arhitectii au spus ca scara transmite ideea de identitate colectiva si ca aceasta generozitate a spatiului interconectat le aminteste celor care lucreaza in birouri ca fac parte dintr-o lume mai mare.

Scara a fost in asa fel gandita incat sa ofere o vedere impresionanta indiferent de unghiul din care este privita.
Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

PP. 19-Feb-2015 13:45:13
In principiu, costa, la noi si materialele reciclate costa sau "recycled wood", mai bine zis. Inca n-am trecut de ce e altfel e si scump. Oricum, cu proiectul in mana, din fericire, se fac si la noi. Astept insa ziua in care o sa fie interzise maghernitele din termopan, urateniile portocalii si magazinasele de tabla care impanzesc fiecare periferie.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016