Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii mai fericit la locul de munca

Tags: locul de munca, optimism, colegi, conflicte, loc de munca

Multi dintre cei care merg zi de zi la un loc de munca se plang ca sunt stresati si declara ca isi urasc locul de munca. In acelasi timp, schimbarea locului de munca ii sperie pe cei mai multi, in vreme ce altii sunt prinsi intre dorinta de a continua sa faca ceea ce fac in birou, dar intr-un mediu mult mai relaxat.
De multe ori, aceleasi sarcini ii pot face pe unii sa simta ca au intrat intr-o rutina greu de suportat. Daca ni se pare dificil sa ne trezim dimineata din pat pentru a veni la munca, vestea buna e ca sunt mai multe lucruri pe  care le putem face pentru a schimba aceasta perspectiva:

1. Totul tine de cum gandim

In primul rand, trebuie sa alegem sa avem o perspectiva diferita asupra locului de munca si asupra muncii pe care o avem de indeplinit. Mai mult decat noroc, fericirea si lucrurile pe care le indeplinim de-a lungul vietii depind de alegerile constiente pe care le facem. Mai exact, trebuie sa alegem sa fim fericiti. In aproape fiecare loc de munca se poate gasi un lucru bun si trebuie sa pastram o atitudine pozitiva si sa nu lasam aspectele negative sa ne influenteze atitudinea sau stilul de viata. Trebuie sa ne inconjuram de oameni care gandesc pozitiv si care sunt optimisti.

2. Trebuie sa ne ferim de influentele negative.

In fiecare birou exista la un moment dat oameni pesimisti care se plang pana si de cele mai mici aspecte. Astfel de oameni ne pot seca de energie si ne pot face sa ne pierdem propriul optimism. Nu trebuie sa ne alaturam discutiilor de acest fel, barfelor sau conflictelor. Atitudinea noastra trebuie sa se pastreze intacta in fata unor abordari negativiste din partea altor oameni.

3. Sa fim recunoscatori!

Nu trebuie sa subestimam niciodata puterea de a fi recunoscator oamenilor. A ne exprima recunostinta fata de colegi sau fata de sef pentru orice oportunitate care se iveste nu e doar o dovada de respect si de bune maniere, ci si una de sanatate mentala si o stare generala de buna dispozitie. Atunci cand suntem buni cu ceilalti, aceste sentimente se intorc la noi si vom fi mai fericiti.

4. Trebuie sa ne cunoastem limitele.

Chiar si cea mai calma si optimista persoana are limitele ei si ar trebui sa evitam ca acestea sa ne fie incalcate. Atunci cand ne cunoastem limitele, ne stim si defectele mai bine si putem face in asa fel incat locul de munca sa nu devina o sursa de stres. Sa nu ne lasam niciodata locul de munca sa preia controlul asupra noastra.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016