Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu-ti lasa ritualurile sa devina rutina

Tags: rutina, obiceiuri, ritual, productivitate, creativitate

Multi dintre oameni eficienti au anumite obiceiuri care ii ajuta sa se mentina productivi. Iar acesti oameni sunt cei care au capacitatea de a functiona in interiorul unei echipe sau la locul de munca fara a se lasa prada rutinei.

Acesti oameni, ca si noi, trebuie sa participe la intalniri programate la o ora fixa, trebuie sa rezolve probleme care nu le sunt pe plac si care nu par decat factori consumatori de timp si, de asemenea, trebuie sa rezolve sarcini dificile si similare.

Ritualurile pe care le avem si sistemul de care ne folosim pentru a munci trebuie sa ramana in armonie si sa nu devina o rutina care nu va face decat sa ne scada productivitatea. Acestea sunt reguli care ne ajuta sa ne pastram energia si sa o folosim pentru a ne indeplini sarcinile.

Exista aceasta tentatie de a imprumuta obiceiuri, de a "fura", de ce nu, ritualuri sau mici trucuri in speranta ca vom deveni, peste noapte, mai productivi. Acestea functioneaza si pentru noi pe termen lung numai daca facem ceea ce facem fiindca vrem sa ajungem undeva, iar destinatia e una clara.

De multe ori putem fi prinsi de incercarile de a ajunge la un sistem cat mai bun de munca, uitand sa facem munca in sine si devenind astfel, din start, mai putin productivi.

Nu exista o reteta ideala pentru creativitate sau productivitate, ci un ritm anume pe care trebuie sa-l gasim in timp ce lucram sarguincios si suntem dedicati fiecarei etape pe care munca noastra o presupune.

Sa ne gandim, asadar, la ce vrem sa obtinem astazi, de exemplu, la cum ne pot ajuta obiceiurile noastre sa ajungem la acel rezultat si sa identificam, totodata, acele ritualuri care ne impiedica sa le indeplinim.
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016