Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti antrenezi creativitatea

Tags: creativitate, rutina, cultivarea creativitatii, idei noi, perspective

"Norocul ii ajuta pe cei care sunt pregatiti" – Louis Pasteur. Daca vrei sa fii un antreprenor inovativ, trebuie sa fii deja pregatit atunci cand apare o oportunitate. Deseori, ideile creative vin in combinatii neasteptate. Cea mai buna solutie nu va fi cea mai populara, ci cea mai neobisnuita.
Urmatoarele patru strategii au scopul sa iti cultive creativitatea:
 
1.  Schimba-ti rutina
Pentru a-ti largi orizonturile, va trebui sa te inconjori de multe perspective si experiente diferite. Incearca sa te abati de la rutina zilnica, cautand varietatea. Diversitatea ne expune unor noi stimuli si ne deschide o multime de posibilitati noi. Este mult mai probabil sa gasesti o solutie neobisnuita si inedita atunci cand ai mai multe optiuni si perspective diferite.
 
2. Solicita feedback din partea unui grup mai larg
De multe ori discutam ideile cu acelasi grup de prieteni sau colegi, insa nu ajungem la rezultate palpabile. Alte persoane din exterior pot oferi un feedback mai concludent si pot vedea lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva. Gaseste oameni inteligenti si solicita-le feedback. Vei fi surprins cate solutii noi vei descoperi.
 
3. Renunta la regulile rigide
Instruieste-ti mintea sa fie deschisa la nou. Lasa-ti mintea sa zboare si descopera cat mai multe idei noi cu putinta, oricat de absurde ar parea. Daca te relaxezi si dai frau liber imaginatiei, vei descoperi lucruri inedite.
 
4. Observa lumea inconjuratoare
Cand esti prea preocupat de problemele tale, ideile creative pot trece pe langa tine. Oamenii extremi de creativi sunt intotdeauna in cautare de lucruri noi, chiar daca acele lucruri nu sunt relevante in momentul acela. Noteaza-ti orice idee interesanta, orice imagine, articol sau gand care te inspira. Nu se stie cand iti vor fi de folos.

Sursa: Entrepreneur
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016