Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri pe care sa nu le faci daca vrei sa ai prieteni la birou

Tags: dezvoltare prsonala, prieteni, prieteni la birou, mancare, munca, job

Daca ai prieteni la birou, te ajuta sa vii cu mai multa nerabdare la serviciu, zi de zi. Daca insa ai dificultati in a te apropia de oameni, cauta vinovatii in unul din cele 10 ASA NU SE FACE de mai jos.
 
1. Refuzi sa-i ajuti pe altii.
 
Daca 'nu e treaba mea' este mantra ta, iti faci rau la nivel interrelational. Desi este adevarat ca nu trebuie sa te dai peste cap sa ajuti un coleg, acesta iti va fi recunoscator daca o vei face. Un pic de ajutor poate sa atraga sentimente pozitive, ceea ce poate pune bazele unei relatii viitoare de prietenie.
 
2. Respingi din start opiniile altora.
 
Fii atent la felul in care ii spui cuiva ca nu-ti place ideea lui. Gandeste-te un pic si nu respinge automat orice. In acest fel, daca decizi sa nu o iei in seamam colegul se va simti respectat si va medita mai mult inainte de a mai veni cu vreo propunere.
 
3. Faci multa galagie.
 
Stai foarte aproape de colegii tai si, cand vorbesti prea tare la telefon sau iti verifici casuta vocala pe speaker, ii deranjezi pe ceilalti.
 
4. Nu participi la petreceri si nici nu contrinui la cadouri.
 
Daca te implici la acest nivel, faci primul pas pentru a te conecta cu cei din jurul tau. Chiar daca ai impresia ca este o traditie stupida, nu te da la o parte. Relatiile intercolegiale te pot ajuta si in cariera.
 
5. Nu participi la barfele nevinovate.
 
Nu esti neaparat un coleg mai bun daca nu 'barfesti' un pic. Multi manageri spun ca relationarea cu ceilalti este la fel de importanta ca performanta generala. Participa la discutiile usurele dintre colegi, intreaba-i ce au facut in week-end, ce note au mai luat copii la scoala, daca ii mai doare spatele etc.
 
6. Te plangi.
 
In general, oamenii vor sa cunoasca persoane pozitive. Daca cineva se plange tot timpul, chiar daca ceilalti sunt de acord cu ceea ce spune, va deveni un paria. Dai senzatia ca nu vei fi niciodata fericit, exact opusul a ceea ce vrei sa demonstrezi. Alege-ti bataliile pe care sa le duci si abia atunci vei avea un impact.
 
7. Pachetelul tau miroase prea tare.
 
Ai devenit de curand vegetarian si ai dezvoltat o pasiune de necontrolat pentru usturoi. Insa tot biroul miroase acum, de parca v-ati pregati pentru un atac al vampirilor. 
 
8. Esti vulgar.
 
Injuri mereu, folosesti cuvinte obscene si te mai intrebi de ce nu te place lumea. Chiar daca si altii o fac, din cand in cand, nu trebuie sa exagerezi. Iti vei stirbi autoritatea, caci ceilalti se vor concentra mai mult pe ceea ce spui (fiind oripilati), si nu pe experienta ta. 
 
9. Sabotezi munca altora.
 
Ar trebui sa fie evident ca, daca strici planurile de promovare ale unui coleg sau ii distrugi intentionat un proiect, nu iti vei mai face prieteni. Un coleg bun are aceleasi calitati ca un prieten bun. Fii respectuos si de incredere si ceilalti vor fi dornici sa te includa in cercurile lor sociale.
 
10. Te porti exclusivist.
 
Crezi ca daca inviti doar cativa colegi de la birou la o bere este OK, dar, in realitate, gestul te impiedica sa-ti faci prieteni adevarati. Daca te vede cineva ca vorbesti in soapta cand inviti cativa colegi la o iesire in oras, vei fi perceput ca jucand necinstit. Invita pe toata lumea si vei vedea ca nu vor veni decat cei cu care ai afinitati. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016