Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 moduri de a fi un sef inovator

Tags: sef inovator, sef, inovatie, afacere, bani

Pentru ca afacerea ta sa se bucure de succes, este nevoie sa fii tot timpul pe faza. Nu numai sa hranesti componentele care merg, dar si sa vii cu idei noi, pentru a schimba. Companiile cu cel mai mare avant sunt cele in masura sa se adapteze la nou.
1. Fii permisiv fata de schimbare si spontaneitate
Compania nu trebuie sa devina in niciun caz rigida. Cu cat aceasta este mai veche pe piata, cu atat mai usor este sa nu incerci lucruri noi, cum ar fi noi sisteme de plata sau chiar si locul unde tii intalnirile. Daca insa faci, din cand in cand, schimbari, mai ales daca acestea vin la sugestia angajatilor, ii arata echipei tale ca iti pasa si ca ai un suflet tanar.

2. Nu lua totul asupra ta
Angajeaza oameni buni carora sa le dai responsabilitati. Lasa-ti echipa sa te surprinda cu creativitatea ei.

3. Buget pentru inovare
Nimanui nu-i place sa ceara bani si, chiar si atunci cand ai bani, e mai usor sa-i cheltuiesti pe ceva ce stii ca merge. Asuma-ti riscuri si lasa-ti angajatii sa cheltuiasca cateva sute de euro pe noua aplicatie cool despre care vorbesc intr-una.

4. Organizatie in stil orizontal
Toata lumea, de la CEO la secretara, trebuie sa aiba ca sarcina de lucru sa vina cu idei privind imbunatatirea afacerii. Nu vrei sa ai pe cineva cu care lucrezi caruia sa-i fie frica sa-si impartaseasca ideile. 

5. Expune-te
Inovatia este produsa prin expunerea la idei noi, la oameni si activitati noi. Unul din secretele unui sef inovator este sa se incurajeze pe sine insusi si pe angajatii lui sa invete constant.

6. Aloca timp pentru munca propriu-zisa
Nu te transforma intr-un sef atotstiutor si vesnic nervos: e bine pentru moralul echipei sa te vada „mudarindu-ti” mainile. Vei avea si un contact mai bun cu ceea ce se intampla. 

7. Insufla-le putere angajatilor
Inovatia incepe odata cu imboldul de a face alegeri. Ar trebui sa poti sa spui urmatoarele: Angajatii mei sunt intotdeauna responsabili pentru deciziile lor, asa ca le cantaresc bine si, daca nu le plac optiunile din fata lor, adesea gasesc solutii. Angajatii simt ca au puetere, pentru ca alegerile lor conteaza. 

8. Oportunitatile bat la usa
Asculta cu atentie in jur, asculta-ti clientii, angajatii, media. Poate auzi ceva ce-ti da idei bune. Celor carora le pasa de afacerea ta iti vor da tot timpul sfaturi. Asculta-i, noteaza sugestii si pune-le in aplicare pe cele care te pasioneaza.

9. Nu sanctiona esecul
Las-i pe oameni sa exploreze si sa faca greseli. Reactioneaza pozitiv, mai ales daca exista si ceva de invatat din toata tarasenia. 

10. Angajeaza oamenii potriviti
Este mai usor sa angajezi oameni care se potrivesc culturii companiei, decat sa incerci sa creezi o companie care sa se adapteze oamenilor. Ca lider, ai o serie de trasaturi de personalitate. Incearca sa angajezi oameni care graviteaza in jurul acestora si construieste echipe in jurul lor.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016