Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intre controversa si realitate: 10 replici prin care Sheryl Sandberg picteaza imaginea femeii in prezent!

Tags: sheryl sandberg, replici sheryl sandberg

Directorul operational al Facebook ramane o femeie de succes si model pentru toti cei care vor sa dea lovitura in viata lor profesionala. Sandberg a demonstrat faptul ca o femeie poate sa mearga mai departe decat o armata de barbati si sa gandeasca la nivel inalt atunci cand exista determinare si putere de concentrare.
Iata si cateva dintre replicile care au starnit controverse, replici prin care Sandberg descrie imaginea femeii in prezent, conform BusinessInsider.com:

1. "Barbatii inca mai conduc lumea."

2. "Femeile isi atribuie succesul muncii grele, norocului si ajutorului din partea altor oameni. Barbatii isi vor atribui succesul propriilor lor abilitati."

3. "Femeile isi fac singure rau prin "resemnare. Spun ca sunt ocupate sau ca vor un copil intr-o buna zi, ca nu mai au timp sa se ocupe de altceva. Sau ca inca mai invata pe pozitia actuala. Nu am auzit niciodata un barbat care sa imi spuna asta."

4. "Nu sugerez ca femeile nu sunt ambitioase ... dar cand vine vorba despre ambitia de a conduce, de a fi leaderul a ceea ce faci tu, baietii/barbatii sunt in numar mai mare decat fetele/femeile."

5. "Mesajul meu nu vine ca o invinovatire a femeilor. Exista extrem de multe lucruri pe care nu le controlam, dar sunt si extrem de multe lucruri pe care le putem controla si face pentru noi, sa luam parte la mai multe discutii, sa ridicam mai mana mai des."

6. "Vreau ca fiecare fetita careia i se spune "Faci pe sefa" sa i se spuna "Ai abilitati de leadership", pentru ca mie mi s-a spus astfel si pentru ca fiecarei femei care se afla intr-o pozitie de leadership i s-a spus asta."

7. "Toata lumea stie ca decizia de a te casatori este cea mai mare decizie pe care o vei lua, dar este cea mai mare decizie pe care o vei lua in cursul carierei tale ... Alege-ti partenerul corect pentru ca nu poti avea o cariera sanatoasa si o viata prospera acasa cu copiii daca faci toata munca in casa si te ocupi de toata educatia lor."

8. "Nu spun ca toata lumea detine resursele si oportunitatile pe care le detin eu. Nu spun ca fiecare sot se va trezi maine, va citi o carte si isi va face partea lui de munca. Spun ca femeile trebuie sa detina cu adevarat puterea care sta in ele insele, sa negocieze pentru mariri salariale."

9. "Lucrurile care trag femeile inapoi, le trag inapoi din a se prezenta la sedinte si intruniri."

10. "Ma simt vinovata foarte mult. Ma compar pe mine insami cu femeile care sunt acasa cu copiii lor. Cred ca sunt putin intimidata. Fiecare femeie se simte vinovata pentru deciziile pe care le ia."



sursa foto: www.techweb.com.cn

Autor: Adela Simonescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016