Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 pasi spre schimbarea cu succes a carierei

Tags: dezvoltare personala, cariera de succes, sfaturi utile, job

Esti intr-un oarecare impas: nu poti spune ca esti complet nemultumit de viata ta, dar parca ti-ar placea sa incerci ceva nou. Sau urasti job-ul actual si vrei sa te reorienteze, dar nu stii ce sa faci. In orice caz, ai nevoie de un pic de ajutor.
1. Evalueaza satisfactia fata de job-ul actual. Tine un jurnal al reactiilor zilnice fata de slujba si cauta teme recurente. Care aspecte iti plac si care iti displac? Insatisfactiile sunt legate de munca ta, de cultura companiei sau de oamenii de la birou?

2. Evalueaza-ti interesele, valorile si abilitatile. Trece in revista roluri din trecut incununate cu succes, munca voluntara, proiectele si job-urile, pentru a identifica ativitatile si abilitatile preferate. Stabileste-ti valorile de si capacitatile de baza si vezi daca sunt actualizate de cariera pe care o ai acum.

3. Fa un brainstorming de idei privind alternative de cariera discutand cu prietenii, familia, contactele sau consilierii tai. 

4. Efectueaza o evaluare comparativa preliminara a catorva domenii, pentru a identifica cateva tinte pentru o cercetare aprofundata.

5. Citeste cat de mult poti despre acele domenii si da-le un semn de viata contactelor din acele arene, pentru a face rost de interviuri.

6. Uita-te la profesionistii din domeniile tinta pentru a observa direct cu ce se ocupa. Stai de la cateva ore pe zi la cateva zile facand asta, adica urmarind ceea ce fac cei care au deja slujba visurilor tale.

7. Identifica activitati de voluntariat si de freelance din omeniul tau tinta pentru a-ti testa interesul. De exemplu, daca te gandesti sa lucrezi cu animalele, fa voluntariat la un adapost de animale.

8. Investigheaza oportunitatile educationale care pot sa ridice un pod inspre noul tau domeniu de interes. Un curs la o facultate sau la un centru de formare, poate. 

9. Cauta moduri de a-ti dezvolta noi abilitati la job-ul tau actual, pentru a-ti pava drumul spre schimbare. Daca firma ta ofera in-house training, inscrie-te la cat mai multe cursuri poti.

10. Gandeste-te la roluri alternative in cadrul domeniului actual care pot folosi cunostintele pe care le au deja. De exemplu, daca esti managerul unui magazin pentru un lant important de retail si te-ai saturat de orele lucrate seara si in week-end, muta-te la corporate recruiting. Sau, daca esti programator si nu mai vrei sa programezi, ce zici de vanzari tehnice sau de project management?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016