Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 alegeri constiente care te ajuta sa fii fericit

Tags: dezvoltare personala, fericire, alegeri, schimbare, zona de confort

Fericirea nu poate fi atinsa cu usurinta de cei care se tem de provocari si greutati. In realitate, fericirea este intr-un fel rezervata celor care aleg in mod constient sa isi paraseasca in mod repetat zona de confort, celor care sunt dispusi sa se schimbe si sa evolueze in mod continuu. Fericirea nu este pentru cei slabi de inima fiidca presupune sa incerci, sa cazi si sa te ridici de jos in mod repetat.
Iata trei motive principale pentru care fericirea nu este destinata celor slabi, conform The Change Blog:
 
1. Fericirea presupune schimbarea continua
 
Oamenii fericiti sunt dispusi sa invete, sa evolueze, sa se schimbe. Acestia descopera noi moduri de a face fata diverselor situatii si isi adapteaza modul de gandire in mod constant. Oamenii extrem de mandri refuza sa isi schimbe modul de gandire, iar aceasta rezistenta la schimbare ii impiedica sa evolueze. Pentru a evolua, trebuie sa te autoanalizezi, sa fii deschis la idei si experiente noi si sa te poti adapta cu usurinta in orice situatie.
 
2. Fericirea presupune iesirea din zona de confort
 
Se spune ca daca faci in continuare ce ai facut si pana acum, vei obtine acelasi rezultat. Pentru a-ti creste sansele de a fi fericit, trebuie sa fii dispus sa renunti la vechi obiceiuri, sa iti formezi altele noi, sa iti schimbi vechile conceptii si opinii. Iar acest lucru este destul de dificil, fiindca suntem obisnuiti sa facem lucrurile intr-un anumit fel si ne simtim confortabil asa cum suntem.
 
Schimbarea presupune un efort sustinut si autodisciplina. Parasirea zonei de confort necesita multa vointa. Inseamna sa renunti la tot ce iti este familiar, la obiceiurile inradacinate, si sa faci lucrurile altfel sau sa iti schimbi punctul de vedere. Insa, de-abia cand vei realiza ca nu poti evolua daca continui sa faci aceleasi lucruri la nesfarsit, vei simti cu adevarat nevoia de a iesi din zona de confort.
 
3. Fericirea presupune schimbarea modului de gandire
 
Avand in vedere ca gandurile noastre creeaza realitatea inconjuratoare, cu cat petrecem mai mult timp analizand uratul si raul, cadem prada depresiei, deziluziilor, furiei, cinismului si frustrarii. Schimbarea modului de gandire este poate cel mai dificil lucru pe care il putem face, insa este totodata si cel mai important
 
Trebuie sa depui un efort sustinut si constient pentru a inlocui gandurile negative cu unele pozitive. Daca noi consideram ca suntem inconjurati de oameni rai si razbunatori, aceasta va deveni realitatea noastra. Insa, daca vedem viata ca pe o aventura, plina de provocari care te ajuta sa evoluezi si sa devii mai bun si mai intelept, realitatea noastra se va schimba.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016