Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fii productiv chiar si cand nu ai parte de liniste!

Tags: dezvoltare personala, concentrare, munca, productivitate, rezultate

E foarte greu sa ne concentram la ceea ce avem de facut intr-o lume in care zgomotul si intreruperile vin dintr-un milion de directii in acelasi timp. De prea putine ori reusim sa ne gasim un moment sau un loc in care sa avem parte de liniste asa ca suntem nevoiti sa obtinem rezultatele dorite intr-un mediu pe care nu intotdeauna il putem schimba.

Dar e obositor, asa ca atentia noastra trebuie sa fie educata, directionata, ajutata. Iata cativa pasi pe care ii putem parcurge pentru a creste productivitatea intr-un context nu tocmai favorabil:

1. Propune-ti obiective in functie de abilitatile tale.

Daca ne propunem obiective nerealiste, atunci munca noastra, desi facuta bine, o sa ni se para in zadar. Dar daca ne propunem ceva ce putem realiza fiindca suntem pregatiti, atunci o sa putem duce lucrurile la bun sfarsit si vom reusi mai apoi sa trecem la urmatoarea etapa, cu mai multe cunostinte in bagaj.

2. Familiarizeaza-te cu etapele pe care le ai de parcurs.

Orice sarcina poate fi indeplinita atunci cand stim ce presupune rezolvarea ei. Altfel spus, trebuie sa stim cum sa ajungem din punctul A in punctul B. Iar tocmai faptul ca avem aceasta perspectiva de ansamblu si stim ca dupa etapa X urmeaza si etapa Y ne ajuta sa lucram intr-un ritm continuu si productiv.

3. Rezerva-ti timp numai pentru munca.

Aceasta continuitate a muncii nu poate exista daca suntem intrerupti in permanenta. Spatiile deschise precum birourile de tip "open-space" sunt departe de a fi cel mai bun loc pentru concentrare asa putem face mici ajustari in mijlocul unui astfel de mediu: e-mail inchis, telefon oprit si rugamintea adresata celorlalti de a nu fi intrerupt.

Tocmai astfel de masuri ne ajuta sa lucram mult mai bine. Exersate pe termen lung, vor deveni obisnuinte care ne vor face sa fim mult mai buni in domeniul nostru.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016