Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scrisoarea care arata cat de enervanti pot fi oamenii geniali

Tags: dezvoltare personala, calitatile oamenilor talentati, defectele oamenilor talentati, arthur schopenhauer, mama

Cand spunem Arthur Schopenhauer, ne gandim la marele filosof de la sfarsitul secolului al 19-lea care a postualt ca lumea este condusa de o vointa vesnic nesatisfacuta, cea care sta la originea tuturor lucrurilor. Aceasta este una din ideile care au avut o extraordinara influenta asupra lui Richard Wagner, Friedrich Netzsche sau Albert Einstein, printre altii.
Pentru mama lui insa era doar un copil greu de stapanait. Corespondenta dintre ei - Johanna si Arthur nu s-au inteles prea bine, asa ca nu au locuit in acelasi loc - ne ofera informatii interesante privind fateta personala a unui geniu.
 
Iata un fragment adresat lui:
 
'Te cunosc perfect... Ma iriti fara masura si esti o persoana cu care se interactioneaza foarte greu. Inteligenta ta extrema arunca un nor negru asupra caracteristicilor bune, asa ca nimeni nu se poate bucura de ele... critici pe toata lumea si orice, cu exceptia ta... asa ca nu este suprinzator ca te-ai indepartat de cei apropiati. Nimanui nu-i place sa fie mereu corectat si criticat, mai ales de un omulet ca tine. Cine dumnezeului crezi ca esti? Nu exista nimeni pe lumea asta care sa tolereze sa fi criticat de o persoana cu atat de multe slabiciuni personale ca tine. Ma gandesc acum la modul discreditant in care folosesti termeni mistici pentru a sustine ca ceva este asa sau altcumva, fara a te gandi o clipa ca poate nu ai dreptate.
 
Daca nu ai fi fost atat de enervant, ai fi devenit bufonul perfect. Dar acum este imposibil sa se traiasca cu tine...'
 
Este vorba despre o scrisoare publicata in cartea 'Gifted Workers: Hitting The Target' de Noks Nauta care sustine ca oamenii talentati devin enervanti la culme in plan personal, mai ales daca nu au un outlet pentru talentele lor.
 
Arthur Schopenhauer a primit recunoasteea muncii sale abia in anii 1850, la multi ani dupa moartea mamei sale (1838). 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016