Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 intrebari care ii vor motiva pe angajatii tai sa devina mai productivi

Tags: dezvoltare personala, stimularea angajatilor, motivarea angajatilor, garanatarea succesului

Oamenii au nevoie de motivatie pentru a-si atinge cu succes obiectivele si adora sa fie incurajati si sa le fie sprijinite ideile de catre cei din jur
In teorie, motivarea angajatilor este cea mai grozava idee. In practica insa, este destul de dificil, in primul rand pentru ca multi manageri nu stiu cum sa faca asta si majoritatea nici nu au timpul necesar pentru astfel de activitati.

Studiile realizate de Gallup in randul antreprenorilor din intreaga lume arata ca peste 71% dintre acestia nu acorda atentia necesara activitatii angajatilor lor in momentele critice, iar aceasta metoda are cele mai mici sanse de a le aduce succes.

Specialistii sustin ca managerii care isi propun sa isi motiveze angajatii, recurg de obicei la cea mai putin inspiranta idee, aceea de a le oferi mai multi bani, insa asta nu ii va face mai productivi, mai creativi sau mai muncitori.

Asadar, in cazul in care majorarea salariilor nu duce la crestere productivitatii fortei de munca, ce solutii avem? Cercetarile arata ca motivatia intrinseca este cea mai buna solutie mai ales cand la mijloc este vorba de un interes comun, respectiv cifra de afaceri pentru conducere si mentinerea locului de munca pentru angajati.

Problema este ca cei mai multi oameni de afaceri nu stiu ce este motivatia intrinseca si cu atat mai putin stiu cum sa o aplice pentru angajatii lor, insa aceasta nu poate fi predata sau explicata de profesori la scoala sau de experti in carti.

Fiecare lider are obligatia de a-si cunoaste cat mai bine angajatii, de a le descoperi punctele slabe, dar si pe cele forte si sa descopere cum ii poate incuraja sa aiba incredere in ei si sa ajute la cresterea productivitatii acestora.

Stiind toate aceste lucruri, antreprenorii ar trebui sa adreseze urmatoarele intrebari angajatilor, care sa ii ajute sa descopere gradul de satisfactie pentru locul lor de munca si modalitatile de imbunatatire a eforturilor depuse:

1. Care a fost cea mai interesanta experienta de munca pe care ati experimentat-o luna aceasta?

2. Considerati ca postul pe care il ocupati in prezent in companie reprezinta job-ul dumneavoastra ideal?

3. Ce parte a muncii dvs. credeti ca aduce beneficii majore afacerii noastre? Cum credeti ca puteti imbunatati asta?


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016