Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 intrebari pentru a scapa de blocaj

Tags: dezvoltare personala, afacere, succes, informatii

Daca ai o afacere, ai si o multime de probleme si, uneori, lucrurile se opresc pur si simplu din curs. Poate ai o problema recurenta sau te confrunti o avalansa de greseli. Poate esti nesigur in legatura cu viitorul si cum sa scapi din nisipurile miscatoare in care te tot afunzi.
Pentru a readuce ordinea in haos si pentru a te repune pe cursul bun, trebuie sa-ti pui niste intrebari.
 
1. Ce se intampla in jurul tau?

Aceasta intreabare are legatura cu starea actuala a afacerilor. Stai treaz si priveste detaliile. Ce se intampla in diverse departamente: Ce e surprinzator aici? Ce se intampla in peisajul competitorilor? Oriunde te uiti, pune o intrebare care incepe cu 'ce?'. Te va ajuta sa actionezi conform conditiilor specifice ale muncii tale.
 
2. Ce inseamna asta?

'Ce?'-ul te va tine conectat la faptele in curgere, dar 'ce inseamna asta' te face sa te concentrezi pe faptele si detaliile importante. Merge mana in mana cu 'si ce am de facut in continuare?'.
 
In unele cazuri, vei descoperi ca, dupa analizarea lucrurilor pe care le considerai importante, te-ai orientat gresit, iar detalii ignorate sunt sursa 'putreziciunii'. De exemplu, te simti epuizat pentru ca iti tot corectezi angajatii care simt, la randul lor, ca nu li se comunica suficient, cand, de fapt, intrebarea 'ce inseamna asta?' te face sa vezi ca angajatii au nevoie de training. 
 
3. Ce fac acum?

Odata ce ai inteles ce se intampla in jurul tau si ce semnificatie are pentru organizatia ata, trebuie sa te intrebi 'si acum ce fac' pentru a pune pe picioare un plan de bataie. In aceasta etapa, ai faptele si intelegi de ce sunt importante si trebuie sa decizi ce vei face cu informatiile respective. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016