Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 secrete ale increderii in sine

Tags: secretele increderii, incredere in sine, calitati, defecte, dezvoltare personala, perfectiune, nesigurante

Atunci cand nu ai suficienta incredere in tine, poti rata multe oportunitati importante. Te temi sa nu gresesti si astfel eviti orice fel de risc. Din fericire, oricine poate deveni increzator in fortele proprii. Iti poti creste treptat increderea in sine si sa recapeti controlul asupra vietii tale.
Cum poti ajunge sa ai mai multa incredere in tine?
 
1. Analizeaza-ti nesigurantele
Asculta cu atentie vocea ta interioara. Aceasta poate fi cel mai mare dusman al tau. Poate ca ai multe regrete, nu esti multumit de felul in care arati, de relatiile pe care le ai. Noteaza-ti toate aceste nesigurante si incearca sa iti dai seama de unde provin.
 
2. Nu te mai considera inferior
Lupta impotriva sentimentelor de inferioritate. Nu mai crede ca toti ceilalti sunt mai buni decat tine. Pentru ca nu sunt. Fiecare om are atat calitati, cat si defecte.
 
3. Renunta la ideea de perfectiune
Oricata incredere ai avea in tine, nu vei fi niciodata perfect. Nimeni nu este perfect. In realitate, imperfectiunile noastre sunt cele care ne diferentiaza de ceilalti. In loc sa cauti constant perfectiunea, bucura-te de imperfectiuni.
 
4. Renunta la negativism
Autocompatimirea nu te ajuta cu nimic. Atunci cand iti simti mintea invadata de ganduri negative, incearca sa le inlocuiesti imediat cu ganduri pozitive. Repeta acest exercitiu ori de cate ori te simti abatut. Vei fi surprins cat de repede se va obisnui mintea ta cu o gandire pozitiva.
 
5. Fii recunoscator pentru ceea ce ai
Constientizeaza faptul ca esti norocos si ca ai multe lucruri pentru care ar trebui sa fii recunoscator. Cu totii avem motive pentru a fi recunoscatori.
 
6. Apreciaza-ti calitatile
Cu siguranta ai multe calitati, nu doar defecte. Incearca sa faci ceea ce iti place si sa descoperi noi arii de interes. Descopera noi activitati interesante care sa iti permita sa iti etalezi calitatile.
 
7. Accepta complimentele
Nu pune la indoiala complimentele primite. Accepta-le cu amabilitate.
 
8. Zambeste (cat mai des)
Prin simplul fapt ca alegi sa zambesti, te vei simti mult mai bine. De fapt, cu cat zambesti mai mult, cu atat te vei simti mai bine. Zambeste ori de cate ori poti, fara a avea nevoie de un motiv anume.
 
9. Imita increderea pana ajungi sa o stapanesti                         
Daca vrei sa devii increzator in fortele proprii, poarta-te ca si cum ai fi cea mai increzatoare persoana din lume. In scurt timp, vei observa ca vei deveni intr-adevar acea persoana.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016