Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 modalitati de a te simti mai puternic

Tags: incredere in sine, arata ca esti increzator, performante scazute

Te streseaza faptul ca ai multe sarcini de realizat, multe obiective de atins si nu esti sigur daca esti capabail sa le faci fata? Cel mai important este sa gandesti pozitiv, sa ai incredere in tine si in ceea ce poti sa faci si vei reusi sa le lasi celorlalti impresia ca esti o persoana puternica, desi nu este deloc asa, insa asta trebuie sa stii doar tu.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai mai multa incredere in tine
 
1. Nu te mai gandi ca cel mai important lucru este sa iti faci treaba bine
 
Informatiile arata ca performantele nu conteaza atat de mult pentru ceea ce se intampla in majoritatea organizatiilor. Asta include efectul concluziilor tale cu privire la evaluarea performantelor proprii. Cercetatorii au descoperit ca de fapt unii oameni nu sunt atat de buni in ceea ce fac, insa se pricep de minune sa lase celorlalti impresia ca sunt extrem de talentati. Intr-un studiu experimental al evaluarilor de performanta oamenii care erau capabili sa creeze o impresie favorabila au primit ratinguri mai mari decat cei care au actionat corect, insa nu se pricep la fel de bine ca primii sa ii impresioneze pe colegii de munca.  
 
2. Fa-te vizibil 
 
Pentru a fi recompensat, trebuie sa fii observat, iar seful tau este singurul care poate aprecia daca depui efortul necesar pentru a te face remarcat. Asadar, prima ta responsabilitate este sa te asiguri ca cei care ocupa functii importante in companie sunt la curent cu faptul ca tu iti atingi obiectivele.
 
3. Fii increzator, chiar si atunci cand de fapt nu esti
 
Oamenii puternici actioneaza ferm si sunt siguri pe ei, iar increderea in sine le arata celorlalti ca stii ce faci. Pentru ca puterea ii poate determina pe oameni sa actioneze cu fermitate, observatorii vor asocia comportamentul increzator cu actul in sine de a avea putere.
 
4. Fa-ti seful fericit
 
Relatia de prietenie cu seful tau este de departe mai importanta decat performantele tale actuale. Lectia pe care au invatat-o cele mai multe persoane dupa ce si-au pierdut locul de munca este ca atat timp cat seful tau este multumit de tine, performantele tale nu conteaza prea mult, insa daca ei sunt vesnic nemultumiti de tine, performantele tale, oricat ar fi de bune, nu vor mai conta. Nu stii cum sa iti faci seful fericit? Intreaba-l constant de ce are nevoie si serveste-l. In timp va prinde incredere in tine si va stii ca esti intotdeauna acolo, pregatit sa il ajuti, asa ca nu ii va trece niciodata prin minte sa te concedieze.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016