Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Liderii sunt altfel

Tags: lider, manager, mod de gandire, leadership, angajati

Daca ai vedea pe strada un lider si un manager, ai putea sa spui care e diferenta intre ei? Probabil ca nu, dar petrece ceva timp cu fiecare dintre ei si o vei sesiza rapid. Liderii si managerii se diferenteaza prin modul in care gandesc. Astfel, felul in care actioneaza este foarte diferitt. Pentru a aprecia cu adevarat ce este un lide, trebuie, mai intai, sa intelegi acest mod de gandire.
Piatra de temelie a modului de gandire a liderului este existenta unei dorinte reale de a conduce si de a fi pregatit sa transpuna acest aranjament in fapte, zi de zi. Este cladita pe pasiune, incredere in sine si armonie deplina cu natura umana. Liderii recunosc ca vor obtine rezultate mai bune, daca atitudinea si abordarea echipei sunt potrivite.
 
Managerii, in schimb, vad actul de conducere ca fiind una din numeroasele functii pe care trebuie sa le indeplineasca in cadrul rolului lor de administrare, nu ca pe ceva ce ii defineste, ca in cazul liderilor. Acesta este o distinctie importanta care trebuie retinuta.
 
Cand te pregatesti sa conduci, trebuie:
 
sa incetezi: sa gandesti ca un manager, sa vezi leadership-ul ca pe ceva ce trebuie facut, sa-i impingi pe oameni de la spate catre rezultate
 
si
 
sa incepi: sa traiesti ca un lider, sa vezi leadership-ul ca pe ceva ce te defineste, sa atragi oamenii spre rezultate.
 
Si inca ceva, leadership-ul nu este rezervat celor din varful organizatiei. Managerul din topul organizatiei nu poate interactiona cu toti angajatii, asa ca are proprii spiridusi, alti manageri. Acestia s-ar putea sa fie mai devotati organizatiei sau propriului avans in cariera, fiind, in consecinta, mai usor de condus.
 
Lista de control a leadership-ului:
 
1. Trebuie sa conduci, deoarece numai prin folosirea fortei personale poti insufla respectul adevarat.
 
2. Echipa ta te va judeca dupa cum conduci.
 
3. Daca nu conduci, altcineva o va face in locul tau.
 
Autor: Marketingportal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016