Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 factori de stres pe care ii putem elimina din viata de zi cu zi

Tags: tehnologie, stres, relatii toxice, cozile lungi

Stresul inseamna modul in care alegem sa raspundem provocarilor vietii. Si dintotdeauna viata a avut si plusuri, dar si minusuri. Faptul ca reusim sa scapam de lucrurile marunte si sa rezistam astfel intre niste "parametri ai stresului" nu ne aduc intotdeauna linistea deplina.

Sunt mult mai multe aspecte ale vietii noastre de care e bine sa tinem cont daca vrem sa avem parte de mult mai multa liniste:

1. Relaxii toxice.

Chiar daca e vorba de o simpla prietenie, de o relatie de colegialitate sau de o ruda cu care nu ne intelegem, unii oameni ne pot secatui de energia pozitiva si ne pot astfel face sa fim mai stresati.
Trebuie sa ne dam seama care sunt aceste relatii toxice pentru a face ordine in viata noastra.


2. Traficul din fiecare dimineata.

Nu putem controla traficul, dar putem alege sa ne organizam fiecare zi in asa fel incat sa evitam situatiile in care ne putem enerva cu usurinta. Stresul de zi cu zi din timpul condusului ne creste presiunea sangelului si ritmul cardiac, iar aceste efecte pot fi devastatoare pe termen lung. O solutie ar fi sa plecam cu o ora mai devreme pentru a evita aglomeratia.


3. Cozile lungi.

Fie ca vorbim cozile de la magazin sau de la banca, trebuie sa acceptam ca uneori va trebui sa pierdem astfel timpul. Daca folosim insa aplicatiile mobile sau alegem sa facem plati online, vom reusi sa scutim din acest timp in care nu am face decat sa ne enervam.


4. Prea multe stiri.

Chiar daca avem impresia ca ne relaxeaza, sa vedem stirile dupa o zi intreaga de lucru sau sa ne incepem ziua cu vesti nu tocmai bune nu e cea mai buna idee. Dupa astfel de programe putem vedea cum nivelul de anxietate creste. 10-20 minute de stiri pe zi ar trebui sa fie suficiente ca sa fim la curent cu ce se mai intampla in lume.


5. Prea multa tehnologie.

Suntem inconjurati de tablete, telefoane mobile si o multime de alte gadget-uri care ne umplu viata si care ne fac, de multe ori, sa nu mai fim cu adevarat nicio secunda singuri. Exista insa o legatura directa intre stres si folosirea indelungata a tehnologiei. Daca nu rezistam 30 de minute fara sa ne verificam e-mail-ul sau fara sa trimitem un mesaj, inseamna ca experimentan un nivel de stres destul de crescut.


Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016