Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri in care te minti singur

Tags: conceptii gresite, minciuni, greseli, control, dezvoltare personala

Te-ai trezit vreodata brusc la realitate si ti-ai dat seama ca lucrurile nu sunt asa cum credeai? Uneori ne agatam de anumite obieceiuri si perceptii gresite si refuzam sa vedem realitatea inconjuratoare. Insa, pentru a evolua, va trebui sa acceptam ca nu detinem adevarul absolut, ca nu putem controla tot ce se intampla si ca uneori gresim, iar acest lucru este perfect normal.
Iata 5 moduri in care te minti singur.
 
1. Sa crezi ca sentimentele si gandurile tale definesc realitatea

Deseori devenim atat de atasati de gandurile si sentimentele noastre, incat ajungem sa credem ca acestea definesc realitatea inconjuratoare. Insa, daca iti vei pune sub semnul intrebarii aceste ganduri si le vei examina mai atent, vei descoperi ca putine dintre ele reflecta intr-adevar realitatea.
Pune-ti la indoiala gandurile negative. Detaseaza-te de aceste ganduri si examineaza-le din afara. Vei descoperi ca majoritatea sunt false.
 

2. Sa consideri ca tu ai mereu dreptate si ceilalti gresesc

Fiecare avem propriul set de reguli, propriile experiente si perceptii. Insa in niciun caz nu avem toate raspunsurile si nu dispunem de toate informatiile necesare.
Recunoaste faptul ca un detii adevarul absolut si ca filtrezi toate informatiile prin prisma propriei experiente de viata.
 

3. Sa crezi ca poti controla totul

Oamenii perfectionisti sunt cei care cad in capcana de a crede ca pot controla totul, ca totul trebuie sa iasa perfect. Adevarul este ca nu poti controla multe lucruri in viata. O astfel de persoana, care considera ca totul trebuie sa iasa perfect si ca toti oamenii din jur trebuie sa corespunda anumitor standarde, vor cadea adanc in prapastia dezamagirii atunci cand lucrurile nu le vor iesi asa cum isi doresc.
 In viata, trebuie sa accepti ca exista intotdeauna un factor imprevizibil. Trebuie sa inveti sa te bucuri de momentul prezent si sa nu mai pierzi timpul incercand sa controlezi totul.
 

4. Sa dai vina pe altii pentru problemele tale

Este greu sa accepti responsabilitatea propriilor fapte. Inseamna sa accepti faptul ca ai gresit si ca nu esti perfect. Este mult mai simplu sa dai vina pe altcineva sau pe altceva. Trebuie sa intelegi faptul ca, in definitiv, tu esti singurul responsabil de ceea ce se intampla in viata ta. Atunci cand inveti sa iti asumi raspunderea pentru toate greselile si problemele tale, devii intr-adevar mai intelept si mai puternic.
 

5. Sa crezi ca nu exista alternative

Uneori suntem depasiti de anumite situatii. Insa nu trebuie sa consideri niciodata ca nu exista alternative, ca nu exista solutii si ca situatia nu se va imbunatati. Aproape intotdeauna exista alternative si moduri de a-ti reveni in urma unei nenorociri sau tristeti. Tu decizi cat de repede iti revii si cat de repede gasesti aceste alternative.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.64 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016