Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 secrete pentru atingerea succesului personal

Tags: succes personal, secretele succesului, imagine de ansamblu, dezvoltare personala, atingere obiective

Capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu este absolut esentiala in atingerea succesului. Pentru a-ti atinge obiectivle, trebuie sa te poti elibera de prejudecati si sa nu te lasi distras de lucrurile irelevante. Exista mai multe secrete care asigura succesul, atat in viata profesionala, cat si in cea personala, conform Forbes.com.
1. Stabileste-ti prioritatile in viata
Stabilirea prioritatilor te ajuta sa iei decizii inteligente, sa stii ce obiective merita a fi urmarite si sa ai o viziune pentru viitor. Oamenii inteligenti stiu sa vada dincolo de momentul prezent si sa intrezareasca provocarile viitoare. A-ti stabili prioritatile inseamna sa alegi daca vrei sau nu sa iti aprofundezi studiile intr-un anumit domeniu, sa decizi daca vrei sa iti pornesti propria afacere sau doresti sa fii angajat al unei companii, sa te hotarasti daca vrei sa te casatorasti sau sa ramai necasatorit, daca vrei sa ai copii, dar si stabilesti modul in care vrei sa iti cheltuiesti banii.
 
2. Foloseste resursele in mod inteligent
Din nou, va trebui sa faci alegeri inteligente. Asta inseamna ca, inainte de a achizitiona un produs sau un serviciu, sa iti adresezi urmatoarele 3 intrebari: 1) Am intr-adevar nevoie de acest produs / serviciu?; 2) Este acesta pretul corect?; 3) Este un raport bun calitate-pret?
 
In unele cazuri, a folosi resursele in mod inteligent inseamna a cauta reduceri de pret si a vizita mai multe magazine inainte de a face o alegere. Inseamna de asemenea sa stai departe de credite bancare si datorii.
 
3. Ramai concentrat
Asta inseamna sa te concentrezi asupra prioritatilor si obiectivelor stabilite, fara sa iti pese ce se intampla in jurul tau. Tot ce conteaza, in cele din urma, este sa iti duci la indeplinire obiectivele. Pentru a reusi, ai nevoie de multa rabdare, perseverenta, si autodiscplina. Ai nevoie de rabdare pentru a trece peste orice obstacol sta intre tine si obiectivul final, de perseverenta pentru a trece peste orice esec si a te ridica din nou in picioare, iar de autodisciplina pentru a ramane motivat, concentrat asupra lucrurilor cu adevarat importante si increzator, chiar si in momentele mai putin placute.
 
4. Dezvolta relatii autentice
In vederea atingerii obiectivului final, ai nevoie de oameni care sa te sustina si sa te incurajeze pe parcurs. De multe ori, vei avea nevoie de sfaturile si gandurile bune ale prietenilor si familiei pentru a putea depasi obstacolele intalnite. Familia si prietenii iti pot oferi sprijin moral si psihic in momente de cumpana. Vei avea nevoie de oameni si pentru a face fata stresului si in vederea realizarii unor sarcini complexe.
 
5. Nu fi lacom
Lacomia, acea dorinta de a avea intotdeauna mai mult – mai multa putere, mai multi bani, o pozitie mai importanta in societate, si asa mai departe – nu iti permite sa te bucuri cu adevarat de viata. Nu vei niciodata multumit sau fericit, fiindca intotdeauna va exista cineva care sa aiba mai mult decat tine. Lacomia este o obsesie care te impiedica sa vezi clar. Viata ta va fi dezechilibrata si disproportionata si vei adopta un comportament nesabuit. Vei deveni arogant si egoist si, in cele din urma, te vei distruge singur.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Traian 30-Oct-2012 15:25:11
Excelent articol, felicitari !

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016