Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 motive pentru care CV-ul tau este la fel de plictisitor ca al altora

Tags: management, dezvoltare personala, cv, cuvinte cheie, interviu

Incerci sa-ti schimbi job-ul, sa ajungi acolo unde simti ca ai putea sa schimbi lumea si sa demonstrezi cine esti cu adevarat. Competitia este insa acerba, asa ca pregateste-te. Primul pas: un CV impecabil.
Iata sapte motive pentru acre CV-ul tau ii face pe potentialii angajatori sa caste.

1. Ai inca bolduit un obiectiv care nu mai este de actualitate
Renunta la tehnica prezentarii unui obiectiv si fa-ti o introducere puternica ce include o misiune de personal branding. Un rezumat al carierei tale si o fraza care sa te reprezinte pentru a atrage atentia angajatorului, oferindu-i acestuia si cele mai bune informatii despre tine, chiar de la bun inceput. Ceva care sa-l faca sa puna mana pe telefon si sa te sune asap.

2. Formatul este unul generic
Exista o strategie in spatele formatului unui CV. Daca ai o functie de executive si folosesti un format de entry-level, vei da o impresie de neprofesionalism si de subcalificare.

3. Ii lipsesc cuvinte cheie importante
Omite cuvintele cheie si sistemul de scanare a CV-ului nu te va remarca. Stiai ca exista si asa ceva, nu? Companiile de recrutare sunt si ele specializate pe cautarea anumitor cuvinte in CV-uri, asa ca nu e de mirare ca nu te cheama nimeni la interviu.

4. Contine fraze generice sau vagi
Evita sa folosesti terminologia uzata pe care o foloseste toata lumea. Da, stii ce e aia solutionarea conflictelor, dar, in loc sa spui asta, da un exemplu concret.

5. Nu scoate in evidenta abilitatile de tip Hard
Ceva tangibil care sa fie relevant pentrujoc-ul pe care ti-l doresti. Uita de bun comunicator, abilitati verbale excelente sau orientare spre detalii.

6. Spune Vs. arata
In loc sa consumi spatiul din CV cu fisa postului. Spune ceva ce ai realizat, ceva semnificativ facut de tine in trecut. Uimeste-l pe angajator cu o provocare cu acre te-ai confruntat tu si cu rezultatele obtinute.

7. Este pasiv
Nu folosi o terminologie pasiva, ci verbe de actiune. In loc de „am fost promovat pe functia de...”, spune „am lansat proectul X in functia Y”.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016