Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stai in viata! E bine pentru afacerea ta

Tags: management, antreprenor, vanzari, succes, afaceri

Antreprenori: iata inca ceva ce trebuie sa adaugati la lista de lucruri pe care oamenii de stiinta le-au aflat ca accentueaza performanta afacerilor. RAMANETI IN VIATA.
Intr-o cercetare revolutionara efectuata de Universitatea Warwick din Marea Britanie si Univesitatea Aberdeen din Norvegia au comparat 341 de companii private ai caror proprietari au decedat in primii 10 ani de la infiintare cu companii infiintate in aceeasi perioada ai caror proprietari au ramas in viata. Au descoperit ca acele companii cu proprietari care au trecut la cele sfinte s-au descurcat din ce in ce mai rau in anii care au urmat nefericitului eveniment.
 
Analiza a aratat ca aceste companii au o sansa cu 20% mai redusa de a avea succes in urmatorii doi ani. Mai mult, la patru ani de la moartea antreprenorului, companiilor respective le-au scazut vanzarile cu 40%.
 
Autorii, profesorii Sascha Becker si Hans Hvide, au descoperit ca vanzarile si rata de angajare ale companiilor ale caror fondatori au murit erau la acelasi nivel cu al celorlalte companii. Moartea fondatorului a fost cauza problemelor companiilor, si nu invers, cum s-ar mai putea crede.
 
Efectul advers nu a avut aceeasi intensitate in cazul tuturor companiilor. Scaderea cea mai abrupta a fost inregistrata in randul companiilor tinere si al celor in care decedatul avea multe actiuni.
 
Pe scurt, antreprenorii conteaza pentru performanta companiilor lor. In unele cazuri, sunt foarte buni lideri, iar, dupa disparitia lor, este greu sa se gaseasca cineva la fel de carismatic.
 
In altele, fondatorul are un control mai bun asupra costurilor si operatiunilor si tine afacerea pe roate mai eficient decat un CEO vitreg.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016