Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 abilitati esentiale pe care oricine ar trebui sa le aiba

Tags: abilitati, trasaturi, dezvoltare personala, comunicare

Ce fel de abilitati sunt absolut esentiale pentru a reusi in secolul 21? In afara de faptul ca trebuie sa ne cunoastem prioritatile si sa ne administram eficient timpul de care dispunem, exista o serie de alte abilitati importante, pe care toti ar trebui sa le dezvoltam.
 
1. Gandirea critica si capacitatea de analiza si sinteza a informatiilor
Traim in era digitala si suntem expusi zilnic unui numar impresionant de informatii. Trebuie sa fim capabili sa evaluam si sa analizam in mod eficient informatia primita si sa separam informatiile inutile de cele esentiale.
 
2. Folosirea motoarelor de cautare
Nu avem cum sa stim totul, insa, in era digitala, putem gasi aproape orice informatie dorita pe internet. Google reprezinta calea catre cunoastere si orice persoana care traieste in secolul 21 ar trebui sa stie sa foloseasca motorul de cautare.
 
3. Comunicarea eficienta
Nu incerca sa citesti gandurile oamenilor si nu considera niciodata ca stii lucruri nemaistiute de altii. Aproape toate problemele, mici sau mari, au ca punct de plecare o lipsa de comunicare. Invata sa comunici direct si sincer si sa asculti cu atentie. Nu uita sa faci compromisuri atunci cand este cazul.
 
4. Capacitatea de relaxare
Stresul ne impiedica sa luam decizii bune si ne afecteaza sanatatea, fiind cauza multor boli. Trebuie sa invatam sa ne relaxam, sa ne bucuram de viata, sa ne permitem sa luam pauze si sa ne reimprospatam. Atunci cand esti extrem de ocupat, ofera-ti o pauza, pentru a-ti putea recapata linistea si claritatea.
 
5. Cunostinte de contabilitate si administrarea eficienta a banilor
Trebui sa stii ce sa faci cu banii, in ce sa ii investesti, cum sa ii economisesti si cum sa te feresti de datorii. Doar asa poti supravietui.
 
6. Comunicarea eficienta in scris si luarea de notite
Este esential sa te exprimi corect in scris, astfel incat sa transmiti un mesaj care sa fie inteles de ceilalti. De asemenea, este important sa stii sa iei notite, pentru a-ti aminti lucrurile esentiale sau anumite amanunte specifice.
 
7. Dezvoltarea unei retele de cunostinte in mediul online
Traim intr-o lume dominata de schimbul de informatii si inovatie, iar totul se petrece acum in mediul online. Este important sa ne creem si sa cultivam o retea de cunostinte online, pentru a identifica noi oportunitati, a afla cele mai noi tendinte si informatii si a ne impartasi ideile si opiniile.
 
8. Autodisciplina
Autodisciplina se invata. Aceasta este capacitatea de a ramane concentrat si hotarat in atingerea obiectivelor, in ciuda tuturor obstacolelor intalnite. Presupune multe sacrificii pentru obtinerea unei satisfactii pe termen lung. Autodisciplina este cheia sucesului.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.53 din 5 - 17 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016