Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 lucruri pe care seful vrea sa le stii

Tags: dezvoltare personala, management, job, sef, cariera

Vrei sa te placa seful? O solutie ar fi sa te pui in pielea lui, sa vezi lucrurile din perspectiva lui care poate fi foarte diferita de a ta, ca simplu angajat. Iata opt lucruri pe care seful ar dori ca tu sa le stii:
1. Adu solutii, nu numai probleme.
Daca ii treci pragul ridicand mereu probleme pe care el trebuie sa le rezolve, va incepe sa te ocoleasca. Gandeste-te cat timp i-ai scuti si ce frumos v-ati imprieteni daca ai propune si solutii la probleme. 

2. Totul este un troc.
Cand esti responsabil doar pentru o felie din marea placinta, ti se pare ac solutiile sunt evidente. Dar cand trebuie sa ai grija de intregul platou, lucrurile se complica. Deciziile care iti par tie simple pot implica un troc la un anumit nivel. De exemplu, poate nu intelegi in ruptul capului de ce managerul tau nu iti aproba cererea pentru un nou software. Dar, daca o face, trebuie sa reduca bugetul altui departament si sa el explice celorlalti angajati ca nu mai pot merge la cursul de dezvoltare profesionala pe care si-l doresc.

3. Atitudinea ta conteaza la fel de mult ca munca pe care o faci.
Poate fi epuizant sa manageriezi o echipa si este si mai greu cand un membru al echipei nu reactioneaza la feedback sau este, pur si simplu, o persoana neplacuta. Chiar daca ceea ce faci faci bine, multi manageri buni vor refuza sa accepte atitudinile refractare si te vei trezi fara job sau avand probleme la job.

4. Daca iti spune tie DA, va trebui sa le spuna si altora DA.
Poate ca tie iti place sa lucrezi o zi, doua de acasam dar nu este OK ca intreg departamentul sa faca asta. Daca te lasa pe tine seful, si ceilalti vor vrea acelasi lucru. Managerii pot face exceptii in cazuri specifice, dar, in multe situatii, vor fi acuzati de favoritisme. 

5. Feedback-ul este menit sa-ti dea o mana de ajutor.
Pe bune. Poate te ustura sa auzi ca nu te descurci suficient de bine, dar imagineaza-te ce s-ar fi intamplat daca nu s-ar fi deranjat sa-ti spuna ceva. Nu ai fi progresat pentru a merita marirea de salariu. Majoritatea managerilor nu dau feedback pentru a te face sa te simti prost, ci pentru a te ajuta, spre binele tau si al companiei.

6. Este un pas urias sa-ti asumi responsabilitatea.
Poate e bine si comod sa executi un proiect pe care ti-l dau altii. Dar este mult mai bine cand detii patentul lui, cand tu esti forta care-l duce la indeplinire, cand te obsedeaza, cand identific probleme inainte sa apara si le si rezolvi, cand te porti ca un manager adevarat. Daca iti abordezi job-ul in acest fel, te muti din liga secunda in prima liga si iti ajuti cariera.

7. Seful se asteapta sa fii o persoana matura.
Rezolva-ti singur problemele cu colegii, nu cere ajutor pana ce nu ai incercat si singur sa gasesti solutii, respecta o etica a muncii care inseamna ca nu ceri bani cand nu muncesti, evita sa creezi probleme, poarta-te ca un adult caruia nu trebuie sa i se spuna cele de mai sus.

8. Cere ajutor cand ai nevoie.
Majoritatea managerilor vor sa stie cand te zbati sa supravietuiesti, fie ca este vorba despre vreo chichita a vreunui proiect, un client dificil sau o norma de lucru prea incarcata. Nu-ti ascunde problemele in speranta ca nu vor fi observate.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016