Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli simple pentru o viata simpla

Tags: dezvoltare personala, fericire, politete, prietenie, buget

E foarte usor sa ne lasam coplesiti de griji si sa ne autoeducam intr-o directie care sa ne faca sa vedem mereu calea cea mai complicata in loc sa facem alegerile cele mai simple.
Realitatea din jurul nostru este, in mare parte, oglinda propriului mod de a gandi si de a-i percepe pe ceilalti. Cel mai bun exemplu este cel cu soferul nervos care poate sa ne strice intreaga zi daca alegem sa fim nervosi in urmatoarele zece ore fiindca ne-a injurat pe trecerea de pietoni. Imaginati-va ca omul respectiv a plecat mai departe, multumit de cuvintele urate aruncate, iar noi am ramas cu ura fata de incident in brate si am ales sa o pastram pentru tot restul zilei, ba sa o mai povestim si altora.

E foarte usor sa alunecam pe panta prin care incepem sa criticam tot ce e in jurul nostru si sa nu mai vedem barna din propriul ochi. Atunci cand alegem sa ne concentram cel mai mult asupra propriei vieti, vom vedea cat de multe se schimba. Insa e nevoie de curaj ca sa ne asumam responsabilitatea pentru propria viata.

Iata cateva idei care ne pot reorienta atentia catre un mod de a trai si de a gandi mai simplu si mai frumos:

1. Nu incerca sa citesti gandurile altor oameni si nu incerca sa ii faci pe altii sa le citeasca pe ale tale. Comunica deschis.

2. Fii politicos, dar nu incerca sa fii prieten cu toti cei din jurul tau. In loc de asta, acorda timp si ai grija de relatiile cu oamenii care conteaza cel mai mult pentru tine.

3. Sanatatea este viata ta, nu uita de ea. Fa-ti anual un control medical general.

4. Fii cumpatat si invata sa traiesti cu mai putin decat iti permiti in realitate. Nu cumpara lucruri de care nu ai nevoie. Planifica-ti bugetul si urmeaza-l indeaproape!

5. Dormi suficient in fiecare noapte. O minte obosita e rareori productiva.

6. Trezeste-te cu 30 de minute mai devreme in fiecare dimineata ca sa nu mai intarzii de fiecare data.

7. Nu-ti irosi timpul ros de invidie. Singura competitie e cu tine insuti.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.22 din 5 - 9 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016