Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai si tu acasa un drob cu sare?

Tags: dezvoltare personala, curaj, frica, drobul cu sare, incredere, griji

Poate pica, poate nu pica. Dar mai bine sa-l legam si sa-l batem in cuie. Apoi sa-l privim speriati, desi regulile fizicii il impiedica sa se clinteasca macar. "O sa caaada!" Si, pe urma, ce sa vezi, dupa nopti pline de griji, dupa zile in care am spus tuturor ca o sa ne cada drobul in cap, nu se intampla nimic.
Rasuflam usurati, insa am fi preferat sa mai avem energie sa ne bucuram ca nu s-a intamplat nimic. Insa nu mai avem. Am consumat-o pe toata facandu-ne griji la nesfarsit. Oamenii vad ceea ce vor ei sa vada. Iar de cele mai multe ori vad o catastrofa acolo unde inca nu s-a intamplat nimic.

Personal, cred ca universul se rearanjeaza in functie de convingerile noastre. Si realiniaza planetele pana cand noi ajungem sa traim cu adevarat ceea ce pana nu demult fusese doar o realitate imaginata. Fie ca era una buna, fie ca era una rea.

Iata de ce ar trebui sa luam aminte la cele de mai jos:

1. Grijile nu fac decat sa ofere o umbra uriasa unor lucruri foarte mici.

2. Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care ti le doresti, nu asupra celor de care te temi.

3. Nu de greseli si de posibilele esecuri trebuie sa te temi, ci de faptul ca vei da cu piciorul unor oportunitati fiindca nici macar nu ai incercat.

4. E mai bine uneori sa nu ai nicio scuza decat sa oferi acelasi motiv neverosimil la nesfarsit.

5. Pentru a avea ceva ce n-ai mai avut niciodata, trebuie sa faci ceva ce n-ai mai facut niciodata.

6. O decizie grea si o decizie corecta inseamna, de cele mai multe ori, acelasi lucru.

7. Problemele noastre ne ajuta sa devenim mai puternici, daca le folosim astfel.

8. Nu fuga o sa ne faca puternici, ci momentele in care ramanem pe loc si infruntam problemele.

9. Cand ai de ales intre doua optiuni bune, alege-o pe cea care iti da emotii, fiindca asta te va ajuta sa cresti.

10. A avea curaj inseamna sa iti fie frica sa faci un lucru, si sa-l faci oricum.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Edi 24-Apr-2013 07:33:46
Ce nu te omoara, te face sa te sinucizi! Cam asta e situatia in Romania. Poti sa bei apa si sa crezi ca e vin, poti sa crezi ca universul nu are alta treaba decat sa se rearanjeze dupa cum iti orientezi convingerile. Dar asta e o poveste pe care poti sa o spui celor care isi plang de mila si au nevoie de curaj sa vada partea plina a paharului. Nu poti sa spui povestile astea la un om cu adevarat daramat de soarta. Putem sa inchidem ochii, sa ne punem castile si sa ascultam muzica si sa nu vedem saracia si disperararea celor din jur. Ne vedem de cariera noastra si dezvoltare personala stiind ca noi vom fi in stare sa ne descurcam in jungla asta din Romania, iar restul D-zeu cu mila. Gandirea pozitiva ajuta. Ne creaza o bula de beatitudine si intradevar un motor prin care putem sa realizam lucruri, dar ascunde si un pericol foarte mare: acela de a fi total nepregatiti in fata unei catastrofe. Din pacate bulgarele de sare poate sa cada uneori. Viata ne rezerva si astfel de surprize la multi dintre noi. Un caracter puternic ancorat in realitate stie asta si nu traieste in lumea iluziilor si va fi calm relativ in situatia in care altul se panicheaza si da in balbaiala. Cel mai bine este sa acceptam ca binele si raul nu exista cu adevarat pentru ca pe termen lung nu se stie daca a fost ceea ce ni s-a parut la momentul respectiv. Sau poti sa iti traiesti viata egoist si la maximum, tot acolo ajungem in final. Dar cum ar arata lumea daca fiecare si-ar vedea numai de interes si ar sari pe orice oportunitate, ca si cum ai sari pe orice ocazie de a incerca o noua relatie, un nou partener, ca sa nu regreti ca "nu ai incercat". Filozofia asta imi aduce aminte de o cunostinta ajuns deja la varsta penibilului, care inca face avansuri la toate domnisoarele sexy pe care le intalneste, fara sa auda remarca de "mos libidinos"... nu conteaza ca are acasa o nevasta care il iubeste ca o proasta. Dar lumea e a celor care se iubesc pe ei insisi, nu-i asa?

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016