Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cadourile pe care ti le faci in fiecare zi

Tags: dezvoltare personala, cadouri, cuvinte, greseala, imperfectiune

Cadourile materiale pe care ni le facem ne aduc o mica bucurie pe termen scurt. Cand ti-ai facut insa un cadou fara sa platesti nimic? Si cand ai numarat ultima oara cadourile pe care ti le faci zi de zi si pentru care poti fi constant recunoscator?
Iata doar cateva dintre darurile pe care ti le poti face in fiecare zi si care iti vor aduce multumire pe termen lung:

1. Libertatea de a fi tu insuti. Obisnuinta de a purta o masca te consuma. Este obositor sa te prefaci. Cea mai daunatoare activitate este sa te prefaci ca esti altcineva. Sa incerci sa te potrivesti unui tipar impus sau indus de societate. E mult mai intelept sa fii tu insuti cu defecte si cu toate acele calitati care te fac unic. Nu uita ca frumusetea vine din imperfectiune, iar geniul din nebunie. E mai bine sa fii ridicol de original decat sa fii ridicol de plictisitor incercand sa fii la fel ca toti ceilalti.

2. O imaginatie dezinhibata. Timpul ne-a demonstrat deja ca viata se schimba foarte repede de la o zi la alta si ca lumea de maine nu va mai fi deloc ca cea de azi. Si tot timpul ne-a demonstrat ca oamenii cu o imaginatie extraordinara sunt cei care creeaza aceasta lume.

3. O minte deschisa. Toti cei pe care ii vei intalni stiu ceva ce tu nu stii. Asta inseamna ca oricine te poate invata ceva nou. Scopul unei minti deschise catre nou nu e doar acela de a se schimba, ci de a vedea potentialul real in fiecare moment din viata, de a descoperi un eu care detine abilitatea de a vedea mai multe posibilitati si de a lua in calcul mai multe puncte de vedere, inclusiv pe cele diferite de propria-ti perspectiva si de alege, intr-un final, cu intelepciune.

4. Permisiunea de a gresi. Este imposibil sa nu gresim. Greseala face parte din certitudinea vietii asa ca nu ai de ce sa consumi energie incercand sa eviti sa faci vreo greseala. Concentreaza-te in schimb pe a trai din plin, mergi impotriva curentului si incearca ceva nou. Aceasta atitudine te va duce intotdeauna acolo unde nu te-ai fi gandit vreodata.

5. Cuvinte de incurajare. Cuvintele sunt foarte puternice. Pot crea sau pot distruge. Chiar si cuvintele pe care le folosim ca sa vorbim despre noi ne pot incuraja in mod inconstient si ne pot schimba atitudinea. De asemenea, cuvintele pe care ni le adresam noua insine au acelasi efect si ne pot face sa fim fericiti sau deznadajduiti. Asa ca alege-ti cu grija cuvintele.

Fa-ti toate aceste cadouri zi de zi si vei vedea o schimbare.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016