Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand traiesti prea mult in trecut ...

Tags: traiesti in trecut, traiesti in viitor, traiesti in prezent, regrete

Multi dintre noi traiesc prea mult in trecut. Avem regrete uriase, motive de rusine si evenimente care inca ne mai afecteaza si acum, mai mult sau mai putin constient. Cu toate acestea, specialistii ne spun, in mod constant, sa lasam trecutul la locul lui si sa ne concentram pe prezent.
Daca vreti, viata traita in trecut este mult mai rea decat cea traita in viitor. Cei care traiesc in viitor sunt visatorii incurabili, cei care nu se pot concentra pe ce au de facut in acest moment pentru ca lucrurile din viitor, rele sau bune, le atrag prea mult atentia.

Un exemplu perfect de persoana care traieste in viitor este anxiosul, persoana care sufera de anxietate. Prevede deja de pe acum intamplari nefaste care vor avea loc, evenimente catastrofale si care il vor afecta incredibil de mult. Cercetari numeroase arata ca anxietatea se bazeaza cel mai mult pe griji nefondate. Acestea sunt cele pe care trebuie cu totii sa le eliminam, cu mai multa maiestrie decat ne-am imagina, pentru ca anxietatea este o problema foarte serioasa si, uneori, greu de rezolvat.

Cu toate acestea, viata in trecut este si ea una dintre problemele de care ne lovim adesea. Riscam sa ne pierdem curajul sa mai traim in prezent, ne simtim vinovati, rusinati, dezamagiti de noi insine. Si asta ne-o facem singuri, cu propriile noastre ... creieri.

Asa ca va invit sa pasiti in prezent cu toata forta, lasand trecutul acolo unde-i este locul. Si este posibil, va asigur. Ne gandim ca fiecare eveniment din trecut, fiecare esec, fiecare greseala, toate s-au petrecut intr-un anumit context. Nu putem lasa deoparte contextul niciodata, chiar daca multi ar spune ca sunt doar scuze care sa ne scape de vina. Nu! Contextul conteaza mai mult decat v-ati imagina. Si sper sa va ia de pe umeri regrete uriase. Un exercitiul mental perfect este urmatorul: Ganditi-va ca maine veti fi dati afara. Este criza economica de vina si acest context este unul cat se poate de real. Acum ganditi-va ca veti scoate din context criza si ca peste cativa ani veti regreta enorm ca in 2013 v-ati pierdut locul de munca. Acum intelegeti de ce contextul este esential? Si asta chiar si atunci cand motivele din trecut par sa nu fie pe masura vinei pe care o purtati!

La final, un singur sfat se cade sa mai vina in atentia noastra. Cugetam la intamplarile trecute, nu le negam partile rele si invatam ceva din ele. Asta este tot ceea ce conteaza. Lasati acesti trei pasi sa fie un exercitiu mental gata sa va scoata din trecut si sa va arunce in prezent!


sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.06 din 5 - 17 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016