Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este cel mai sigur sistem de operare din lume

Tags: sistem de operare, ubuntu 12.04, securitate in comunicatiile electronice, antivirusi calculator

Ubuntu 12.04 este cel mai sigur sistem de operare, conform unei analize complexe a celor mai populare OS-uri, realizate de experti britanici.
Sistemul de operare Ubuntu a intrecut in siguranta chiar si Windows si Chrome OS, conform britanicilor de la CESG, ramura guvernamentala responsabila de securitate in comunicatiile electronice.

Printre criteriile luate in considerare in realizarea studiului pentru declararea celui mai sigur sistem de operare se numara criptarea datelor, VPN, sandboxing, raspuns rapid la incidente.

Dintre toate sistemele de operare, niciunul nu a satisfacut toate conditiile pentru siguranta, in afara de Ubuntu 12.04 LTS, care s-a apropiat cel mai mult de sistemul ideal.

Desi securitatea Ubuntu prezinta avantaje importante fata de versiunile de Windows, sistemul de operare bazat pe Linux a trecut testele doar pentru cea mai slaba categorie de securitate, deci nu va fi utilizat in forma sa de baza de catre agentiile britanice care lucreaza cu date secrete.

Pentru ca in prezent ne luptam cu totii cu pirateria, este indicat sa utilizam un sistem de operare care sa reduca sau chiar sa impiedice majorarea numarului celor care pirateaza jocuri, programe, etc.

Ubuntu este un sistem de operare dezvoltat de comunitate, bazat pe Linux, care este perfect pentru laptopuri, statii de lucru si servere. Acesta contine toate aplicatiile de care aveti nevoie, inclusiv un navigator de internet, programe pentru realizarea de prezentari, documente si foi de calcul electronice, mesagerie instantanee, telefonie pe internet, prelucrari foto si video.

SUbuntu nu are nevoie de antivirus deoarece nu sunt virusi pentru Linux, in timp ce Windows-ul colcaie de virusi, indiferent ce antivirus ai si indiferent de cate programe de securitate ai achizitionat.

Daca esti utilizator obisnuit sau experimentat, poti sa utilizezi Ubuntu fara sa stai pe ganduri, deoarece poti face totul rapid, simplu si eficient. De ce sa fii stresat de virusi, pornire greoaie, restart si reinstalarea sistemului de operare si sa dai bani pe ceva care nu merita?

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016