Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cateva lucruri pe care invingatorii le fac diferit

Tags: dezvoltare personala, invingatori, succes, echilibru, relatii, control

Nu vorbim doar despre cei care castiga intrecerea de alergare viteza. Nu vorbim doar despre cei care castiga cele mai mari competitii din lume.
Cumva, ne-am obisnuit sa ii numim invingatori doar pe cei care ajung pe un podium si au o medalie la gat. Insa medalia de aur trebuie oferita si celor care trec prin cele mai mari greutati ale vietii, cei care continua sa lupte dupa ce au avut parte de lovituri dureroase din partea vietii, cei care, la sfarsitul zilei, reusesc sa zambeasca si sa isi aminteasca de ce trebuie sa fie recunoscatori pentru inca un apus de soare.

Iata deja primul lucru pe care oamenii invingatori il fac diferit. Ce alte lucruri ii mai fac pe acestia sa urce tot mai sus sau sa fie pur si simplu multumiti de locul in care se afla?

1. Isi asuma responsabilitatea. Viata ta este declaratia pe care o faci lumii intregi, este cartea de vizita prin care iti expui valorile, credintele si visele. Viata ta iti apartine, o poti construi cum vrei, poti alege sa te bucuri sau nu de ea, sa lupti sau sa traiesti in pace. In cele din urma, cei mai buni ani ai vietii tale vor fi cei in care ai decis ca problemele pe care le ai de infruntat iti apartin. Nu mai da vina pe parinti, pe societate sau pe economie.

2. Se concentreaza asupra lucrurilor pe care le pot controla. Viata este un echilibru intre ce poti si ce nu poti controla. Trebuie sa inveti sa traiesti confortabil intre efort si renuntare. Viata nu-ti este datoare cu nimic, ti-a oferit deja toate lucrurile de care aveai nevoie. Libertatea nu inseamna sa treci peste ceea ce crezi tu ca-ti sta in cale, ci sa intelegi ca ceea ce se afla in calea ta face parte din drumul pe care trebuie sa il parcurgi.

3. Scapa de lucrurile gresite. Pretul pe care il platim cu adevarat pentru ceva este timpul pe care alegem sa-l investim. Daca ceva ce facem sau la care ne gandim nu imbunatateste cu nimic situatia, atunci ne irosim timpul. Vine o vreme cand trebuie sa alegem intre a da pagina sau a inchide cartea.

4. Pastreaza ordinea. Construieste-ti fiecare zi dupa bunul plac si incepe sa mergi pe un drum care e numai al tau. Aceasta calatorie iti apartine. Incepe sa actionezi, nu te multumi doar sa visezi cu ochii deschisi. Fie iti conduci singur zilele sau zilele tale te vor conduce pe tine.

5. Pastreaza relatiile cu oamenii buni. Nu conteaza intotdeauna unde esti in viata, ci pe cine ai alaturi. Unii oameni te vor seca de energie, iar altii iti vor hrani sufletul. Fa in asa fel incat sa fii in compania celor care iti ofera hrana pentru spirit si ofera darul absentei celor care nu iti apreciaza prezenta.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016