Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 ganduri bune pentru perioade mai tulburi

Tags: dezvoltare personala, optimism, incredere, viitor, recunostinta

Un fel de "bani albi pentru zile negre", nu? Nu o sa fim tot timpul fericiti si nu o sa avem mereu parte numai de lucruri bune. Insa e de datoria noastra sa incercam in permanenta sa privim partea plina a paharului si sa stim ca optimismul ar trebui sa fie unul dintre lucrurile esentiale care ne definesc existenta.
 

Atunci cand nu renuntam si continuam sa mergem punand, oricat de incet si oricat de greu, un pas inaintea celuilalt, vom reusi un singur lucru: sa mergem mai departe si sa ne indepartam de ceea ce ne-a adus suferinta.

1. Zilele mai putin bune sunt firesti si nimeni n-ar trebui sa se simta vinovat pentru ele. Fericirea nu e niciodata constanta. Cand ne dam batuti in fata tristetii sau a altor emotii negative nu inseamna ca suntem oameni rai. Sa stim insa ca va trebui sa fim recunoscatori pentru fiecare zambet ca sa nu mai fim luati prin suprindere de fiecare lacrima. Recunostinta permanenta este un sentiment care ne ajuta sa crestem si sa trecem peste multe lucruri si ne face viata mult mai frumoasa aducand o noua perspectiva.

2. In cele mai grele situatii se afla cele mai mari oportunitati. Atunci poate sa vina schimbarea majora, atunci putem face intoarcerea aceea de 180 de grade de care ne-am temut si pe care nu am avut curajul sa o facem pana in acel moment. Puterea nu vine din lucrurile pe care stim deja ca putem sa le facem, ci din cele pe care credeam ca nu suntem in stare sa le realizam.

3. E o diferenta mare intre a renunta si a merge mai departe. Cand mergi mai departe nu inseamna ca renunti la ceva, ci doar ca accepti ca unele lucruri nu mai pot exista. Cand mergi mai departe inseamna ca alegi sa fii mai degraba fericit decat ranit. Pentru unii oameni, situatiile bune dureaza o viata intreaga, insa pentru altii, faptul ca nu stiu cand sa mearga mai departe ii poate tine captivi in trecut.

Pune lucrurile in balanta si fii bland cu tine. Nimeni nu este perfect, iar ceea ce astazi pare greu, va parea cu timpul mult mai usor. Recunostinta si gandurile bune vor aduce mereu una dintre acele imprejurari care ne vor face sa zambim.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016