Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 motive pentru care evitam schimbarea

Tags: schimbare, dezvoltare personala, amanare, imbunatatire personala

Dezvoltarea personala si schimbarea obiceiurilor nu sunt usor de realizat. Majoritatea oamenilor sunt reticenti si se tem de schimbare. Prefera siguranta, chiar daca sunt constienti ca si-ar putea imbunatati considerabil calitatea vietii. Exista motive multiple pentru care oamenii evita dezvoltarea personala.
1. Mandrie si aroganta
Principalele motive pentru care oamenii evita schimbarea sunt mandria si aroganta. Asta deoarece insasi expresia „dezvoltare personala” implica faptul ca avem nevoie sa ne imbunatatim anumite aspecte ale vietii de care nu suntem pe deplin multumiti.
 
Asadar, dezvoltarea personala inseamna ca trebuie sa recunoastem ca se poate mai bine de atat – chiar daca acest lucru ne raneste ego-ul. Avem nevoie sa recunoastem ca nimeni nu este perfect si ca toti oamenii isi pot imbunatati viata. In loc sa fii ignorant doar pentru a-ti pastra ego-ul intact, alege sa iti doresti schimbarea.
 
2. Amanare
O alta problema cu care ne confruntam atunci cand dorim sa ne schimbam viata este amanarea. Credem ca va exista intotdeauna un „maine”, astfel ca evitam sa implementam schimbarile astazi, preferand sa le amanam pe altadata. Din pacate, daca nu alegem in mod constient sa actionam ASTAZI, intr-o buna zi ne vom trezi ca toata viata s-a scurs pe langa noi si nu am avut sansa sa facem lucrurile pe care ni le doream cu adevarat.
 
Pentru a evita regretele, cel mai indicat este sa nu amani pe maine ce poti face azi. Nu lasa timpul sa treaca pe langa tine. Nu astepta pana este prea tarziu. Viata este mult prea scurta si nu exista niciun fel de garantii.
 
3. Totul sau nimic
Multi oameni se tem de schimbare deoarece vor ca lucrurile sa se intample peste noapte – sau sa nu se mai intample deloc. Schimbarile majore nu se intampla din senin, nu exista o reteta magica si dintr-o data totul este perfect. Dezvoltarea personala implica parcurgerea mai multor pasi marunti si luarea unui angajament. Trebuie sa depunem eforturi pentru a vedea rezultate. In loc sa cauti solutii magice, care nu vor aparea niciodata, accepta faptul ca fiecare schimbare se intampla treptat. Progreseaza in fiecare zi si ia-ti un angajament pe termen lung.
 
4. Suntem prea „ocupati”
Una din cele mai frecvente scuze pentru a nu te schimba este ca „esti prea ocupat”. Daca esti „prea ocupat” pentru a face lucrurile care conteaza cu adevarat, inseamna ca trebuie sa iti reevaluezi prioritatile. Intreaba-te „Ce conteaza cu adevarat pentru mine?” si apoi ia-ti timp pentru a te ocupa de lucrurile care valoreaza cel mai mult.

Via Leaderinus
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016