Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cateva lucruri pe care oamenii extraordinari le spun in fiecare zi

Tags: oameni extraordinari, sef, dar, imi pare rau

Sunt lucruri mici, dar fiecare dintre ele are puterea de a schimba dramatic ziua cuiva. Inclusiv a ta. Ca sef, trebuie sa fii mereu atent la modul in care-ti abordezi subalternii, pentru a crea un mediu relaxat, propice comunicarii la birou.
"Iata ce cred eu".
Esti in pozitia dominanta, dar asta nu inseamna ca esti mai destept, mai perspicace ca restul lumii. Sustine-ti afirmatiile si deciziile. Ofera motive. Justifica folosind logica, nu functia sau autoritatea. Desi, daca iti explici deciziile, devii vulnerabil la critici, te deschizi si imbunatatirilor. Autoritatea te face pe tine sa ai dreptate, dar colaborarea ii face pe toti sa aiba dreptate si sa-si doreasca sa nu greseasca.

"Am gresit".
Ti se poate intampla ca schimbarea pe care o propui sa nu mearga. Trebuie sa admiti ca ai gresit. Te vei simti oribil si vei crede ca le-ai pierdut respectul celorlalti. Din contra, ceilalti vor vedea in tine un om cu ratiune.

"A fost grozav".
Niciunul dintre noi nu este laudat suficient. Alege pe cineva, oricine, si lauda-i ultimele realizari.
Lauda este un dar care nu-l costa nimic pe cel care-l face. Dar este nepretuit pentru cel care-l primeste. Oamenii din jurul tau te vor aprecia mai mult si la fel o vei face si tu.

"Cu placere".
Gandeste-te ce ai simtit ultima data cand ai facut cuiva un cadou si acesta a reactionat ciudat. Ti s-a taiat tot cheful, asa-i? Acelasi lucru se intampla si cand ti se ofera un compliment si nu spui un simplu „multumesc” sau „cu placere. Ma bucur ca te-am putut ajuta”.

"Poti sa-mi dai o mana de ajutor?"
Cand ai nevoie de ajutor, indiferent de tipul de ajutor sau de persoana la care trebuie sa apelezi, spune sincer "Ma poti ajuta?" Garantat vei fi sprijinit. Arati ca esti vulnerabil, dar ca esti dispus sa asculti, calitati ale unui mare lider. Si ale unui bun prieten.

"Imi pare rau"
Cu totii gresim, asa ca avem o multime de lucruri pentru care trebuie sa ne cerem scuze: cuvinte, actiuni, omisiuni...
Spune ca iti pare rau. Dar nu adauga dupa scuza si ceva de genul "Am fost foarte nervos, pentru ca..." sau "Dar eu chiar credeam ca tu..." sau orce alt tip de afirmatie care sa plaseze si un graunte de vina asupra celuilalt. Cand te scuzi, asuma-ti toata vina. Nici mai mult, nici mai putin. De abia atunci e loc de mai bine.

"Te iubesc".
Nu, nu la serviciu, ci acolo unde simti ca trebuie.

Nimic.
Uneori, cel mai bine este sa taci. Daca esti nervos, frustrat sau agitat, nu mai spuen nimic. Poate crezi ca te vei elibera, dar nu e asa. Mai ales cand e vorba de angajati. Rezultatele vin si pleaca, dar sentimentele raman. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016