Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce nu regreti azi, dar ai putea regreta maine...

Tags: dezvoltare personala, bucurie, responsabilitate, factori de stres

Privind in trecut, sunt multe lucruri pe care le-am face cu totul altfel. Si de cate ori nu ne-am promis ca, de data asta, e ultima oara cand mai facem un lucru, ca e ultima zi in care mai pastram acel obicei nesanatos, ca e ultima ora in care amanam acel proiect important?


Dar, mai ales, de cate ori nu am luat-o de la capat dupa ce ne-am zadarnicit singuri eforturile?

Chiar daca pe moment nu ne pare rau ca luam aceste decizii si le vedem ca pe niste mici exceptii, in timp, toate acestea se aduna si ne umplu viata cu factori de stres pe care i-am putea elimina. Astfel de probleme care par sa nu se mai termine si pe care le gestionam in mod defectuos se mai numesc si bucle deschise pe care le rezolvam mai mereu numai pe jumatate. Cu cat exista mai multe bucle inchise in vietile noastre, cu atat mai bine si mai relaxati ne vom simti.

Iata cateva decizii pe care nu le regretam pe moment, dar care isi pot arata coltii mult mai tarziu, in timp:

1. Renunti cand dai de greu. Nu uita ca nu exista esecuri, doar rezultate. Chiar daca lucrurile n-au mers cum te asteptai, nu te da batut si nu fi descumpanit. Invata din aceste situatii si mergi mai departe. Fiindca batalia e intotdeauna lunga inainte de victoria finala. E un proces care inseamna pasi mici si decizii nenumarate.

2. Incerci sa controlezi fiecare amanunt. Viata ar trebui traita, nu sufocata. Uneori trebuie sa te relaxezi si sa lasi viata sa se intample pur si simplu. Poti sa mergi catre ceva minunat si fara sa stii intotdeauna de dinainte catre ce te indrepti. Tot ce se intampla in viata asta e in armonie chiar daca intelegi acest lucru sau nu. Doar ca dureaza o vreme pana ce legatura dintre toate intamplarile incepe sa fie vizibila.

3. Accepti mai putin decat meriti. Fii suficient de puternic pentru a renunta la ceva si suficient de intelept pentru a astepta ceea ce meriti. Uneori trebuie sa faci zece pasi inapoi pentru a face o suta de pasi uriasi inainte. Uneori trebuie sa suferi pentru a putea avea parte pe urma de o bucurie de durata. Nu te multumi cu ceea ce te nemultumeste.

4. Lasi totul pe ziua de maine. Problema e ca mereu credem ca avem un numar nesfarsit de zile inaintea noastra asa ca o dam pe cea de azi pe cea de pe maine. Nu uita insa ca fiecare zi trebuie traita si apreciata la maximum fiindca fiecare zi iti ofera un numar infinit de posibilitati. Intr-o buna zi, daca vei continua sa amani lucrurile, te vei trezi si vei vedea ca nu mai ai timp sa lucrezi la lucrurile care te pasioneaza.

5. Lenevesti si eviti munca mai grea. Lumea nu iti datoreaza nimic, dimpotriva, tu esti dator lumii. Asa ca nu mai visa cu ochii deschisi la ceea ce ar putea sau ar trebui sa-ti ofere viata intr-o zi si treci la treaba. Asuma-ti responsabilitatea pentru tot ce se intampla in viata ta. Nu ai de ce sa astepti ceva sau pe cineva. "Intr-o buna zi" inseamna, de fapt, acum, iar "cineva" esti chiar tu.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016