Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce nu spunem si ce regretam

Tags: dezvoltare personala, sentimente, teama de respingere, sinceritate

Printre regretele cu care ramanem in viata se regasesc si cele cauzate de faptul ca nu am spus ce simtim sau ce gandim la momentul potrivit. Si, cel mai adesea, regretul se instaleaza inca din minutul urmator in care realizam ca timpul potrivit a trecut.
Si chiar daca atunci nu e prea tarziu, mergem mai departe fara sa ne marturisim sentimentele sau gandurile. 
 
De cele mai multe ori, astfel de retineri au la baza teama de respingere. Ne temem de reactia celuilalt, dar si de reactia noastra ca raspuns. 
 
De foarte multe ori, putem fi prinsi in acelasi cerc social si putem respinge orice oportunitate de a cunoaste oameni noi. Mai mult, gasim nenumarate motive pentru care putem spune din start ca persoana respectiva nu e cea potrivita pentru noi. 
 
Din experienta, e mult mai bine sa nu avem regretul de a nu fi facut un lucru pe care inima noastra ne-a indemnat sa-l facem. E mai bine sa ne asumam acest risc al respingerii, fara sa luam lucrurile personal, si sa mergem apoi mai departe, cu aceeasi inima deschisa catre iubire. 
 
Sa nu ramanem astfel cu intrebarea "Ce-ar fi fost daca...?" fiindca raspunsul imposibil de aflat ne va macina mereu. Daca te temi sa-ti exprimi sentimentele, intreaba-te ce ai de pierdut sau care e cel mai rau lucru care ar putea sa se intample. 
 
Vei vedea ca cel mai rau lucru nici macar nu e atat de rau. Fii sincer cu tine si nu-ti ascunde sentimentele. In cel mai rau caz, persoana cealalta te va respinge, iar asta inseamna ca iti directionasesi gresit sentimentele inca de la inceput. 
 
Si cum e acesta un scenariu negativ? Acum stii adevarul si poti merge mai departe in loc sa continui sa traiesti intr-o poveste traita  numai de o persoana. Evident, exista si posibilitatea celalalta in care persoana iti marturiseste ca simte la fel. In ambele situatii, te vei bucura ca ai actionat in armonie cu inima ta. 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016