Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa nu faci daca vrei relatii de durata

Tags: dezvoltare personala, relatia perfecta, standarde, tipare, comunica

Perspectiva noastra asupra lucrurilor nu e intotdeauna cea reala. De fapt, cele mai multe situatii au intotdeauna mai multe aspecte si, de ce nu, interpretari valide in egala masura. Iar relatiile de durata, indiferent ca vorbim de cele din viata personala sau cele de afaceri, se bazeaza foarte mult tocmai pe ceva ce are legatura cu modul in care privim noi o situatie.
De cate ori nu ne-am imaginat posibile variante de raspuns in mintea celuilalt? Dar acest joc e inutil fiindca e similar celui in care ii spui cuiva ca o sa castige daca ghiceste numarul la care te gandesti tu acum.

Tocmai de aceea, cand incercam sa aflam opinia unui om in legatura cu un anumit fapt, nu trebuie sa incercam sa ii citim gandurile, ci sa ne bazam pe o comunicare deschisa si calma. In plus, daca un om spune un lucru, nu trebuie sa ne gandim din start ca a vrut sa spuna altceva. A dezvolta astfel o relatie este esential tocmai datorita faptului ca printr-o comunicare deschisa se evita conflictele si neintelegerile ulterioare.

Cu toate acestea, comunicarea si increderea reciproca nu sunt intotdeauna de ajuns. Vor exista conflicte, vor aparea neintelegeri. Insa nicio relatie nu este perfecta asa ca important este ca toate aceste situatii sa fie rezolvate pe moment, clarificate si depasite.

Avem cu totii standarde, tipare, imagini ale modului in care ar trebui sa se dezvolte o relatie, indiferent ca e una de afaceri sau personala. Iar cand lucrurile nu sunt asa cum ne imaginam, avem tendinta sa evitam caile noi in care ne duce relatia respectiva tocmai pentru ca e diferita de ceea ce ne-am imaginat.

A sti sa renunti la tipare inseamna sa vezi oportunitati si sa profiti de ele, fara teama de necunoscut. Iar acest lucru e valabil in toate planurile vietii, nu doar in cel al relatiilor.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016