Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai mari dusmani ai nostri? Regretele ne omoara!

Tags: regrete, invatam din regrete, dezvolta personalitatea

Regretele ne omoara cu zile. Si avem destule, slava cerului. Si ce este mai dramatic este faptul ca si cei care nu au "la indemana" destule cat sa le ocupe intreaga zi, tot vor face tot posibilul pentru a le gasi. Si asta se intampla cand scurmam in trecut si regandim un eveniment pe toate partile, cu toata obsesia si paranoia de care suntem capabili.
Am dat un mail catre persoana gresita. Regret si cam aici ar trebui sa se opreasca tot fluxul de sentimente. Dar, stai! Filmul nu se opreste. Deja amplific situatia si ma gandesc ce zice destinatarul... ce crede despre mine ... ce parere isi va face ... universul meu se zglataie de-a binelea. Si destinatarul meu are prea multe alte probleme pe cap. Eu nu sunt centrul universului sau si imi sterge mail-ul cu o simpla apasare de buton.

Dar chiar daca mi-ar spune-o, eu tot voi fi in aceeasi situatie, cu aceleasi regrete amplificate de mine insami. Si aici lucrurile deja nu mai functioneaza cum trebuie.

V-am dat un mic exemplu care sa va faca sa intelegeti cat de departe mergem cu firul gandirii singuri, nemanati de nimeni. Si totul devine total toxic si se intoarce impotriva noastra. Nu ne mai putem concentra asupra prezentului si asupra lucrurilor pe care le avem de facut.

In mod real, regretele ne storc de energie, ne devoreaza in interior si ne taie avantul pentru orice alte actiuni viitoare. Si este esential sa intelegem modul in care creierul nostru functioneaza in momentul in care are de-a face cu sentimentul de regret si efectele sale asupra persoanei, asupra viitorului sau.

Si esential este sa intelegem si ca regretele pot fi combatute. Le analizam, invatam din ele, le lasam sa expire. Nu trebuie tinute in loc pentru ca au deja unul clar, in trecut. Acolo sa ramana! Si este de ajuns sa regretam si sa nu mai gresim, pentru a intelege ca suntem oameni buni. Asta este de ajuns pentru ca orice regret sa fie combatut.

Pentru ca daca nu le lasam in trecut, ele isi vor face cuibul in prezent. Vom deveni oameni in a caror spinare stau calare si ele ne incetinesc mersul. Nu putem face fata sarcinilor zilnice, cele mai elementare cu putinta, daca nu le facem loc in trecut.


Mult succes si nu uitati ca pentru a va dezvolta personalitatea este vital sa fiti un om liber, plin de vitalitate si entuziasm.


sursa foto: www.sxc.hu


Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016