Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu 2012 la control. Testul anului care se incheie

Tags: gandire pozitiva, dezvoltare personala, proiecte, sentimente

Este bine sa facem anual un control medical general. La fel de sanatos este sa facem periodic si o analiza a propriei vieti, a reusitelor sau a nereusitelor din ultima vreme, a tuturor intamplarilor prin care am trecut intr-o anumita perioada de vreme si a concluziilor pe care le-am avut la momentul respectiv.
Mai jos sunt cateva intrebari care pot fi indici utili pentru a semnala cat de multumiti suntem de starea actuala a lucrurilor:

1. Ce apreciez la viata mea? Gandeste-te la stilul tau de viata ca la o dieta. O poti alimenta prin combustibilul care te ajuta sa te mentii la cel mai inalt nivel. A adauga cate un strop de gandire pozitiva in fiecare zi nu te poate face decat mai puternic. Fiindca atunci cand inlocuiesti gandurile negative cu cele pozitive, nu poti avea decat rezultate din ce in ce mai bune.

2. Imi petrec timpul cu oamenii potriviti? In lume exista peste 7 miliarde de oameni. Nu lasa cativa oameni sa iti distruga fericirea. Nu poti alege ce oameni sa intalnesti de-a lungul vietii, insa poti alege cu cine sa iti petreci timpul. Asa ca fii recunoscator pentru cei care intra in viata ta si o fac mai buna, dar si pentru libertatea de a pleca de langa cei care nu o fac.

3. Ce-mi spune instinctul? Nu cere niciodata ieratre pentru cum te simti si pentru ce nu simti. Mai exact, nu-ti trada niciodata propriul adevar. Oricat de multe sfaturi ti-ar da oamenii, uneori trebuie sa iei decizii de unul singur tot asa cum prin anumite experiente in viata treci tot de unul singur.

4. Ce pot face in acest moment pentru a-mi duce mai departe proiectele personale? Daca nu-ti place locul in care te afli acum, schimba-l. Daca nu-ti plac imprejurarile, fa-le sa fie mai bune. Nu esti un copac, esti liber sa calatoresti, sa experimentezi lucruri noi si sa cunosti oameni noi.

5. In ce mod ii influentez pe oamenii din viata mea? Cuvintele tale sunt puternice. Asa ca atunci cand vorbesti, nu uita sa folosesti cuvinte care ii incurajeaza pe oameni si nu care le taie avantul. Respecta sentimentele altor oameni pentru ca un lucru poate sa nu insemne nimic pentru tine, dar poate insemna totul pentru ei.
    
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016