Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iesi din zona de confort? Iata strategiile!

Tags: zona de confort, strategii zona de confort, iesim din zona de confort

De ce ni se tot spune sa iesim din zona de confort? Ce este aceasta zona de confort in care petrecem prea mult timp din viata? Este o zona in care pastram riscurile la nivel minim. Nu vrem sa efectuam investitii, sa ne asumam riscuri si responsabilitati importante. Nu vrem sa plecam in cautarea unui loc de munca mai bun si ramanem anchilozati pe o pozitie care nu ne mai aduce de foarte mult timp satisfactii importante.
Pentru cei care vor sa isi paraseasca zona de confort, iata cateva strategii utile:

1. Orice decizie ati lua, incepeti cu pasi mici.
Totul se face treptat, prin pasi micuti care sa va asigure o trecere cat mai lina de la o viata calduroasa si neprogresiva, catre o viata in care sa luati in propriile maini greutatile si lucrurile noi.

2. Faceti lucrurile altfel decat pana acum. Se poate sa fie nevoie sa faceti mici modificari in stilul vostru de viata. Nu mai mergem cu autobusul pana acasa si alegem sa facem putina miscare in fiecare seara cand plecam de la birou. Nu mai mancam junk food chiar daca este mancarea noastra preferata si trecem le legume si fructe proaspete. Toate aceste mici schimbari va ajuta sa priviti lucrurile dintr-o alta perspectiva si sa ramaneti deschis la noi si noi schimbari benefice pentru o viata mai buna.

3. Invatam sa privim lucrurile din perspectiva potrivita. Citim povestile de succes si biografiile oamenilor pe care ii admiram si descoperim ca toti oamenii trec prin greutati, toti comit greseli mai marunte sau mai grave, toti au parte de urcusuri si coborasuri. Viata este dificila mai ales pentru cei care se resemneaza cu putin si extrem de satisfacatoare pentru cei care lupta cu aspiratiile lor, oricat de inalte ar fi acestea.

4. Invatam sa ne iubim si atunci cand gresim. Orice greseala trebuie privita ca o treapta inferioara, ca un pas inapoi. Dar ce vom invata pe aceasta treapta, daca vom invata din greseala comisa, ne va ajuta sa sarim peste multe trepte superioare in incercarea de a ne atinge tinta finala.


sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016